Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Duyuru

Her Şey Böyle Başladı

Her Şey Böyle Başladı

Apsiyon Kurucu Ortağı ve CEO’su Kudret TÜRK, Yönetim Profesyonelleri Zirvesi’nde, Apsiyon’un hikayesini ve 10 yıldır büyük bir tutku ve heyecanla devam eden yolculuğunu yönetim profesyonelleriyle paylaştı.
Apsiyon 10. Yıl Yönetim Profesyonelleri Zirvesi | Açılış Konuşması
Yönetim Profesyonelleri Zirvesi’nde Apsiyon’un 10. yılını kutlamak için bir aradayız ama biz üç kurucu ortak için süreç, Apsiyon’un şirket olarak kurulmasından 2 yıl önce başladı. Herkesin merak ettiği ve çok sorduğu hikâyemiz işte böyle başladı…


Ortaklarım Erkan DOĞAN ve Meriç AKDAMAR ile Türkiye’nin en köklü yazılım şirketlerinden birinde yazılımcı olarak çalışıyorduk. Üçümüz de profesyonel olarak çalıştığımız işlerimizden vazgeçtik ve Dijital Projeler adında bir şirket kurduk. Sıfır sermaye ile başladığımız bu işte en büyük sermayemiz bilgimiz, tecrübemiz ve emeğimizdi. Hem kendi projelerimiz hem de dışarıdan aldığımız projeler üzerinde çalışıyorduk. Yine çalışmak için toplandığımız bir pazar günü ortağım Erkan geldi. Oturduğu sitenin genel kurul toplantısında şahit olduğu bir olayı bizimle paylaştı. Katıldığı bu toplantıda gerilimin, anlaşmazlıkların ve tartışmaların yaşandığını aktardı. Yazılımcı olduğumuz için konuyu kendi aramızda bu açıdan değerlendirdik. Site yönetimlerinin yaygın olarak kullandıkları program ile hesaplar tutturulamıyor, raporlamalar çok zor ve bu programın kullanımı hiç kolay değil. Yazılım açısından bir problem olduğunu bu tecrübe ile görmüş olduk. Konu üzerine konuştukça ikinci önemli problemin şeffaflık olduğunu anladık. Site yönetimleri ile o sitede yaşayanlar arasında bir iletişim problemi olduğunu fark ettik. Daha önceki çalışma hayatımızda muhasebe yazılımları geliştiren bir şirkette çalışıyorduk. Bu tecrübemizden hareketle, hesapları tutturmak konusunda başarılı olacağımızı o gün biliyorduk.


Dijital Projeler ile hedefimiz web projeleri yapmaktı, Bulut Teknolojisi’nde çalışan bir projeyi hayata geçirmekti. Bulut Teknolojisi ile bir yazılım geliştirirsek iletişimle ilgili bir problemin kalmayacağını biliyorduk. Bu sistem ile yöneticiler, site çalışanları ve sakinler aynı sistem üzerinden iletişim kurabileceklerdi. Tüm bu nedenlerden yola çıkarak yoğun bir çalışma sürecini başlatmış olduk. SaaS mantığında aylık olarak kiralanabilen bir sistem hayal ettik. Bunu daha önce Türkiye’de yapan bir şirket yoktu. Bunu anlatmak, tanıtmak biraz zor oldu. Bazı riskler almak gerekse de bu riskleri aldık ve projemizi başlattık.

Önce Adını Koyalım Dedik

Prensip olarak genellikle e-postalarımı hayatımın bir arşivi gibi saklamayı tercih ediyorum. Buraya gelmeden önce bir arama yaptım. “Apsiyon” kelimesini ilk ne zaman kullandığımızı araştırdım. Meriç ile 11 Ocak 2010 tarihindeki chat yazışmasında geçmiş bu kelime. Hızlıca karar verip hemen şirketimizin adını koyduk, Apsiyon. Projeye başladık, ilerlettik ve 21 Mart 2010’da apsiyon.com domainini aldık. O dönem kaç gece uyumadan çalıştığımızı hatırlamıyorum. Projemiz için insan üstü bir çaba sarf ettik.

Projemize, Kendimize, İlkelerimize İnandık

Biz bu projeyi tamamen kendimizi site yöneticilerinin ve sitelerde yaşayanların yerine koyarak geliştirdik. Empati yapmaya çalıştık. Teknolojiyi iyi bilen ve kullanan kişiler olarak teknolojiyi yaşam alanlarının yönetimine nasıl entegre edebileceğimizin yollarını düşündük. Projemiz için çalışmaya başladığımız dönemde, kimse site yönetirken bazı problemlerimiz var, bunları çözün diye bir talepte bulunmadı ve kimse kapımızı çalmadı. Geri bildirimler almamız ise ürünün ortaya çıkmasında sonraki dönemde oldu. Yüz binlerce geri bildirim aldık ve sektörü yakından tanımaya çalıştık. Bunu yaptıkça ihtiyaçlara yeni yeni çözümler geliştirmeye başladık. Apsiyon olarak birçok ilki başardık. 

Sektöre Birçok İlk Kazandırdık

Bulut tabanlı SaaS yönetim yazılımı
İşlem geçmişi ve geri alma özelliği
Online banka entegrasyonları
Aidat otomasyonu
İletişim otomasyonları 
Mobil uygulamalar
Entegre güvenlik sistemleri
Entegre sayaç okuma sistemleri
Gelişmiş tesis rezervasyon sistemi

12 yıl önce bir fikirle başladık. Geldiğimiz noktada 175 kişilik bir ekiple hizmet veriyoruz. Türkiye’nin hemen her ilindeyiz, yurt dışında varız. Bunlarla birlikte toplamda 1.3 milyon konutun üzerine çıkmış durumdayız. 19 bin projede Apsiyon kullanılıyor. Bugün büyük ve haklı bir gurur yaşıyorum. Çalışma arkadaşlarımız, yöneticilerimiz, iş ortaklarımız, çözüm ortaklarımız hep bir aradayız. Kendimi bu bakımdan çok şanslı hissediyorum.


Derneklerde çalıştığım dönemde yaptığımız etkinliklerde hep birlik olmayı vurgulamışımdır. Birlik olmanın önemi çok büyük ama maalesef sektörde tam anlamıyla gerçekleşmiş değil. Bugün vesilesiyle kırgınlıkların giderilmesini, yeni dostlukların kurulmasını dilerim. Bundan sonra umarım birlik ve beraberlik içinde daha güçlü olabileceğimiz bir döneme geçeriz.


Yönetim Profesyonelleri Zirvesi’ni aslında 2020 yılının başında yapmayı planlamıştık ve mart ayına programlamıştık. Ancak pandemi nedeniyle programı ertelemek zorunda kaldık. Etkinliğimizi birkaç ay sonra online olarak gerçekleştirdik. Pandeminin birçok olumsuz etkisini yaşasak da bu durumun bize bazı öğretileri de oldu. Pandemide uzaktan çalışmanın ve işlerimizi yönetmenin büyük bir konfor olduğunu anladık. Evlerimizde kapalı kaldığımız dönemde Apsiyon kullanan, Apsiyon’un dijital hizmetlerine uzaktan bağlanan kullanıcılarımız ve çalışanlar, işlerinde herhangi bir aksama yaşamadan işlerini devam ettirebildiler. Bundan 10 yıl önce ciddi yatırımlar yaptığımız bulut teknolojisinin önemi bu vesileyle biraz daha anlaşılmış oldu.

Yazılım, Çalışan, Performans 

Apsiyon Akademi Eğitmeni Prof. Dr. Özgür BİYAN’ın bir çalışmasından bahsetmek istiyorum. Özgür Hoca, yaptığı çalışmasında; dijital dönüşüm araçlarından web tabanlı yazılımların tesis çalışanlarının performanslarına etkisini ölçümledi. Ekim ayında bununla ilgili bir makalesi yayınlandı. Bu makalede; tesis ve site yöneticilerine Apsiyon yazılımı ile ilgili yönelttikleri soruların yanıtları incelenmiş. Bu araştırmaya göre; tesis yönetimlerinde Apsiyon kullanılmasının, tesis çalışanlarının çalışma performanslarını %58, öğrenme ve iş geliştirme süreçlerini %47 ve müşteri ilişkilerinin yönetilmesini ve yeni müşterilerin kazanılmasını ise %52 etkilediği ortaya çıkmış. Bu sonuçlar, Apsiyon’un %50’nin üzerinde bir performans sağladığını gösteriyor. 


Teknoloji hızla gelişiyor, Apsiyon olarak biz de bu hıza ayak uydurmaya çalışıyoruz. Kullanıcılarımızın henüz ihtiyacı olmadan o ihtiyacı öngörüyor ve ona yönelik çözümler geliştiriyoruz. İnovasyon ruhuyla çalışıyoruz. Ar-Ge yatırımları yapıyoruz ve kullanıcılarımıza yeni hizmetler kazandırıyoruz. Bu tutkumuz için, şimdiye kadar belki de Türkiye’de bu sektör için yapılan en büyük yatırımlardan birini gerçekleştirdik. 


Apsiyon bir ürün satmıyor, bir hizmet ve müşteri deneyimi sağlıyor. Dolayısıyla sürdürülebilir bir memnuniyet ve etkileşim hedefliyoruz. Amacımız, kullanıcılarımızın mutluluğunu sürekli kılabilmek. Üstat Steve Jobs; “Harika işler ortaya koymanın tek yolu yaptığınız işi sevmektir.” demiş. Buna katılmakla birlikte iş yerinde mutlu olmanın formülü bence; harika insanlarla çalışmak, harika insanlar için harika işler yapmak. Bizi besleyen de, bugün Apsiyon’un bu noktaya gelmesini sağlayan da bu. 


Hepinize teşekkürler!


Kudret TÜRK
Apsiyon CEO


Apsiyon 10. Yıl Yönetim Profesyonelleri Zirvesi’ndeki Oturumlar

Toplu Yaşam Alanlarının Yönetiminde Yeni Teknolojiler: Tur Kontrol Sistemi
Toplu Yaşam Alanlarının Yönetiminde Yeni Teknolojiler: Bakım Onarım Sistemi
Elektronik Güvenlik Sistemlerinin Geleceği
IoT Çözümleri: Sayaç Okuma Sistemi
Apsiyon AI: Apsiyon IRIS 
Apsiyon AI: Apsiyon Dijital Asistan ADA 
Kullanıcı Deneyimi Odaklı Yeni Nesil Apsiyon v2
Apartman ve Site Yönetimlerini Yönetim Firmaları ile Buluşturan Platform: Yönetici Bul 
Apsiyon Kurumsal ile Zaman Kazandıran Çözümler
Avantajlı, Pratik, Kesintisiz ve Her Zaman Güncel Apsiyon Mobil
Müşteri Hizmetlerinde Dijital Dönüşüm
Apsiyon Sigorta ile Değerini Bilin, Önlem Alın, Koruyun 

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir