Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Duyuru

Apsiyon Sigorta ile Değerini Bilin, Önlem Alın, Koruyun

Apsiyon Sigorta ile Değerini Bilin, Önlem Alın, Koruyun

Yönetim Profesyonelleri Zirvesi’nde, Apsiyon Sigorta ile Değerini Bilin, Önlem Alın, Koruyun isimli oturumu, Apsiyon Akademi Koordinatörü Ozan ÖZEN ve Apsiyon Sigorta Genel Müdürü Aşkın ÇİFTÇİ gerçekleştirdi.  

Apsiyon 10. Yıl Yönetim Profesyonelleri Zirvesi | Bölüm 4

Apsiyon Sigorta ile Değerini Bilin, Önlem Alın, Koruyun… 

Apsiyon Sigorta; 2019’da başlayan fizibilite çalışmalarına başlayan, iki yıllık ortak girişimlerin ve test sürecinin sonunda Aralık 2021’de kuruldu. Ocak 2022’de TOBB onayı alan şirket, Şubat 2022 ile birlikte tüm sigorta şirketlerinden poliçe düzenlemeye başladı. 


Kelime anlamı; bir şeyin veya bir kimsenin herhangi bir yönden ileride karşılaşabileceği zararı gidermek için önceden ödenen prim karşılığında bu işle uğraşan kuruluşla yapılan iki taraflı bağlantı sözleşmesi olan sigorta, kesinlikler kaza ya da hasar öncesinde yapılmalıdır. Tam da bu nedenle sigorta, ihtiyaç duyduğumuzda satın alabileceğimiz bir ürün değildir.  


Apsiyon Sigorta; ortak alan sigortası başta olmak üzere yangın, mühendislik ve diğer tüm branşlardaki tecrübesiyle profesyonel hizmet sunar. Yaşamın her anında; sağlığınız, eviniz, iş yeriniz, aracınız ve ortak yaşam alanlarınızla ilgili sizin ya da ailenizin karşılaşacağı risklerde destek olur. 

Apsiyon Sigorta’nın Öncelikleri 

- İhtiyaca yönelik kişiselleştirilmiş danışmanlık 
- Eğitimli ve uzman ekip 
- Rekabetçi fiyat 
- Özel ürün dizaynı 
- Risk tespiti  
- Dinamik hasar süreç takibi ve danışmanlığı 

Ortak Alan Sigortası 

Apsiyon Sigorta’nın ana hedefi ortak alan sigortasını en doğru şekliyle anlatmak. Bunula birlikte yönetici sorumluluk, ferdi kaza, işveren sorumluluk ve 3. şahıs sorumluluk gibi sigortacılık branşlarında doğru çözümler sunmak. Bir yönetici; yöneticilik yaptığı apartman, bina, toplu yapı (site), rezidans, iş merkezi veya AVM’de her detayı titizlikle düşünür. Sorumluluklarının bilincindedir. Fakat maalesef, hayatta her an talihsiz olaylar meydana gelebilir. Hiç ummadığımız bir kaza bütün önlemlerimize rağmen yönetimini yaptığımız ana gayrimenkule, çalışanlarımıza ve kat maliklerimize, kiracılarımıza veya misafirlerine yani 3. şahıslara da maddi zararlar verebilir. Unutmayalım ki; denetimimiz dışında oluşabilecek bu tür kazaların sonucunda işveren olarak sorumluluğumuzu paylaşacak bir teminat vardır.  

Apartman / Site Ortak Alan Sigortası Neden Yapılmalıdır? 

Apartman / site tadilat giderleri, ortak alan masrafı olarak kat malikleri arasında paylaştırılmaktadır. Fakat büyük bedeller tutacak risklerle karşılaşıldığında, bu hasarlar malikler tarafından karşılanamayacaktır.  

Apartman / Site Ortak Alanları Nelerdir? 

- Ana duvarlar, kiriş, kolon ve perde duvarlar, diğer taşıyıcı sistem parçaları, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar, tavan ve tabanlar. 
- Avlular, asansörler, sahanlıklar, genel giriş kapıları, antreler, merdivenler, koridorlar, genel tuvalet ve lavabolar, kapıcı daireleri. 
- Her kat malikinin kendine ait bölümün dışında bulunan kanalizasyon tesisleri, çöp kanalları, kalorifer, su, havagazı ve elektrik tesisleri. 
- Ortak garajlar, kalorifer daireleri, yapının genel su depoları ve sığınaklar. 
- Telefon ve televizyon için ortak şebeke ve antenler, çatılar, bacalar, genel çatı terasları, yağmur olukları ve yangın emniyet merdivenleri. 

Apartman / Site Ortak Alan Sigortası Teminatları 

- Bina 
- Makine 
- Tesisat 
- Altyapı 
- Sorumluluk 


Ortak alan sigortası, yönettiğimiz anagayrimenkulde kontrolümüz dışında oluşan; kaza, ölüm, maddi zarar ve bedeni zarar sonucu talep edilecek tazminat masraflarına ilişkin sorumluluklarımızı bizin adınıza üstlenerek bizi sorumluluktan kurtaran gerçek ve çağdaş bir güvencedir. 

Kat Mülkiyeti Kanunu’na Göre Sigorta Yaptırılması 

Kat Malikleri ve Yöneticilerin Sorumluluğu 


- Anagayrimenkulün sigortalanması (KMK 35/c)  
- Anagayrimenkulün sigorta primleri için avans toplanması (KMK 35/d) 
- Kat Mülkiyeti Kanunu’na Göre Sigorta Yaptırılması  
 
Kat Malikleri ve Yöneticilerin Sorumluluğu 


- 20. Madde Sigorta Primlerinin Paylaşımı (Anagayrimenkulün Giderlerine Katılma)  
- 21. Madde Sigorta Anlaşması 
- 47. Madde Ana Yapının Harap Olması Durumunda Alınan Sigorta Bedelleri 
- 48. Madde Bildirme Ödevi ve Kaydın Silinmesi ile Sigorta Bedelleri 
- 53. Madde Medeni Kanun’a Göre Kurulmuş Kat İrtifaklarının Yönetiminde Sigorta Mecburiyeti ve Bunun Primlerine Katılma Yükümlülüğü yer alır. 
 

Detaylı bilgi için: apsiyonsigorta.com

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir