Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Apsiyon Yeşil

Dünyamız ve Kendimiz İçin 2023 Yılında Neler Yapmalıyız?

Dünyamız ve Kendimiz İçin 2023 Yılında Neler Yapmalıyız?

2023; kendimiz, sevdiklerimiz ve dünyamız için çok güzel ve daha sağlıklı bir yıl olsun. Her yeni yıl, yeni bir başlangıç. Hadi hep birlikte yeni yıla kendimizin ve dünyamızın sağlığını koruyarak başlayalım. 

Peki Bunu Nasıl Yapabiliriz? 

 

Tüketimimizi azaltarak ve bilinçli bir tüketici olarak

 

Yeni yılda ihtiyaçlarımızı minimalleştirerek, alışverişlerimizde çevre dostu ürünler tercih ederek ve israfın önüne geçerek kendimiz ve dünyamız için çok büyük bir iyilik yapabiliriz. Tüketim çılgınlığı; doğaya zarar verdiği gibi sosyolojik, psikolojik sıkıntıları ve sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. 


Atıklarımızı ayrıştırarak ve geri dönüştürerek

 

Geri dönüşüm yaparak, küresel ısınmaya sebep olan sera gazlarının daha az üretilmesini sağlarız. Kaynaklarımızı korur, hammadde ihtiyacını azaltır ve enerji tasarrufu sağlarız. Ayrıca doğa için attığımız bu önemli adım, bizi daha iyi ve mutlu hissettirir.  


Plastik ve tek kullanımlık ürünler yerine çevre dostu alternatiflerini tercih ederek

 

Plastik ürünleri, geri dönüşüm kutusuna atıp içimizi rahatlatsak da maalesef ki dünya üzerindeki plastiklerin %91’i geri dönüştürülememektedir. Tek kullanımlık çatal, bıçak ve pipet gibi küçük ürünler ise geri dönüşüm makinelerine uygun ürünler değildir. Üstelik plastik ürünler, doğada çözünmez sadece ayrıştırılır. Ayrışan bu mikroplastikler ise toprağa ve denize karışır. Bu nedenle plastik ve tek kullanımlık ürünler yerine çevre dostu alternatiflerini tercih etmeliyiz.  


Ağaç dikerek ve doğada daha fazla zaman geçirerek 

 

Bir fidanı toprakla buluşturmak, büyüyüp yeşermesini sağlamak kendiniz ve geleceğimiz için atacağımız çok önemli bir adımdır. Açık havada zaman geçirmek ise psikolojik sağlığımız için mükemmel bir şifadır. Yeterince oksijen solumak sindirim sistemimizi düzenler, kan basıncımızı dengeleyerek tansiyonumuzu düşürür. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve akciğerlerimizi temizler.  
 

Dijital temizlik yaparak

 

Aldığımız her e-posta, bulut sağlayıcıda sakladığımız her fotoğraf veya belge; birden fazla sunucuda saklanır. Sunucular ise çok yüksek elektrik tüketir. Yapılan araştırmalara göre her e-posta yaklaşık 0.3 gr karbon salınımına neden olmaktadır. Gereksiz olan mailleri, kötü çıkan fotoğrafları, kullanmadığımız uygulamaları silerek doğaya ve kendimize iyilik yapmış oluruz.  


Çevremizi temiz tutarak ve dünyamızı koruyarak

 

Sağlıklı olmamız için temiz bir çevre şarttır. Havanın, gıdanın ve suyun temizliği bizim sağlık durumumuzu da doğrudan etkilemektedir. Doğanın ve çevrenin korunması konusunda bireysel olarak bilinçlenmeli ve önlemler almalı; kendimizi ve dünyamızı korumalıyız.  


Araç kullanmak yerine bisiklete binerek veya yürüyerek

 

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin nedenlerinden biri de fosil yakıtlı araç kullanımıdır. Bireysel otomobil kullanımını azaltarak hem doğaya hem de sağlığımıza iyilik yapmış oluruz. Sağlığımız ve zamanımız el veriyorsa yürümeli, bisiklete binmeli veya toplu taşıma araçlarını kullanmalıyız.


2023, dünyamız ve insanlık için daha iyi ve sağlıklı bir yıl olsun! 


Mutlu yıllar dileriz. 

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir