Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Yöneticilerin Bilmesi Gereken Temel Mali Belgeler 4: Ücret Bordrosu

Yöneticilerin Bilmesi Gereken Temel Mali Belgeler 4: Ücret Bordrosu

Yöneticilerin bilmesi gereken temel mali belgelerle ilgili yazı dizimizin bu kısmında ise personele ödenen ücretler için düzenlenen “ücret bordrosundan” bahsetmek istiyoruz. 

Ücret Bordrosu Nasıl Düzenlenir?

Apartman ve site yönetimleri tarafından düzenlenen ücret bordrosu çalıştırılan her bir personel için ayrı ayrı düzenlenir ve hem işçi hem de işveren olarak yönetimler için önemli birer ispat aracıdır. Apartman ve site yönetimleri tarafından bir hizmet akdi çerçevesinde çalıştırılan her bir kişi için ödenen ücretlerin bu belgeye bağlanması şarttır. Ücret bordrolarının herhangi bir anlaşmalı matbaadan temini veya noter tasdikli olması gerekmez. Apartman ve site yönetimleri ücret bordrolarını gerekli bilgileri ihtiva etmek şartıyla diledikleri şekilde düzenlerler. Bunların site yönetim yazılımları aracılığı ile bilgisayarlarda tanzim edilmesi de hem mümkündür hem daha pratiktir. Hatta bilindiği üzere artık tüm bordrolar bilgisayar ortamında düzenlenmektedir.

Ücret Bordrolarında Bulunması Gereken Bilgiler Nelerdir?


Ücret bordroları ister bilgisayar ortamında ister kağıt ortamında düzenlensin aşağıdaki bilgileri taşıması zorunludur:


- Ücretin hangi aya ait olduğu (baş tarafta yer almalı)


- Ücretlinin adı soyadı


- Ücretlinin ücreti aldığına dair imzası veya mührü (ücretin ödenmesinde ayrıca makbuz alan işverenlerin tutacakları ücret bordrosuna imza veya mühür konulması mecburi değildir)


- Varsa vergi karnesinin tarih ve numarası


- Aylık, haftalık, gündelik, saat veya parça başı ücreti


- Çalışma süresi veya ücretin ilgili olduğu süre


- Ücret üzerinden varsa hesaplanan vergilerin tutarı


Bir aya ait bordro ertesi ayın yirminci gününe kadar hazırlanıp tarihlenerek, yönetici ile bordroyu tanzim eden memur tarafından imzalanır. Ödemelerin banka kanalı ile yapılması da ispat açısından çok önemlidir ve tercih edilmelidir.


Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin X Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir