Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Apsiyon’da Yapay Zekâ Teknolojisi

Apsiyon’da Yapay Zekâ Teknolojisi

Bugün; 22 binden fazla site ve yaklaşık 1.5 milyon konut ile 3.5 milyonun üzerinde kişi Apsiyon kullanıyor. Apartman - site yönetim yazılımı Apsiyon, hizmet verdiği yaşam alanlarının günlük verilerini; site yöneticilerine ve site sakinlerine daha iyi hizmet verilmesi için anlamlandırarak kullanılabilir hale getiriyor. Veriler, aynı sitedeki aynı yöne bakan dairelerin enerji kullanımları, aidat takibi, muhasebe, sayaç okuma ve faturalandırma gibi başlıklarında kullanılıyor. Bütçesini ve iş gücü kaynağını verimli kullanmayı amaçlayan toplu yapı yönetimlerine, bütçe planlama aşamalarında, geçmiş verileri ve çevresel faktörleri belirli bir hesaplama sistematiği ile kendilerine bildirerek daha tasarruflu bütçe planlamaları yapabiliyor. Bu sayede yöneticiler, bütçelerini daha verimli bir şekilde yönetebiliyorlar. 

Apsiyon Yazılımı Kullanılan Sitelerde, Çalışanların Performansı Artıyor

Apsiyon 

• Site yönetimlerinin ve profesyonel yönetim firmalarının karar alma süreçlerinde en uygun çözüm önerilerini sunarak kullanıcılarının daha az harcama yapmalarını sağlıyor, bunun yanı sıra onlara zaman kazandırıyor.
• Geçmiş ve çevresel verilere dayanarak site yönetimlerine bütçe planlama sürecinde kullanıcı dostu bir arayüz ile planlama önerisi sunuyor.
• Kişilere ait verilerin belirli analiz yöntemleri ile sınıflandırılıp, skorlanarak emlak sektöründe kullanmak üzere ileriye dönük havuz oluşturulmasını sağlıyor.
• Makine öğrenmesi ile yeni kazanılan müşterinin kaybedilme olasılığı öngörülüyor.
• Enerji kaynaklarının doğru yönetilmesini ve verimli kullanılmasını sağlıyor.
• Otomatikleştirdiği iş süreçleriyle insan hatalarını minimize ediyor.

Sitelerde Yapay Zekâ Dönemi

Apsiyon’un Yapay Zekâ Asistanları: ADA ve ASYA

Apsiyon’un yapay zekâ teknolojisini yönetim süreçlerine dahil ettiği dijital asistanları ADA ve ASYA, site yöneticilerinin ve sakinlerin hizmetinde. Türkiye’nin yerli ve milli yazılımı Apsiyon, yapay zekâ teknolojisiyle geliştirdiği dijital asistanları “Apsiyon Dijital Asistan ADA” ve “Apsiyon Site Yönetim Asistanı ASYA” ile işlerin daha hızlı ve hatasız tamamlanmasını sağlıyor. Toplu yaşam alanı yöneticilerinin ve sakinlerin iletişim süreçlerinin sağlıklı şekilde ilerlemesini kolaylaştırıyor.

Tur Kontrol Sistemi

Çevrim içi ve çevrim dışı çalışma özelliği olan Tur Kontrol Sistemi ile profesyonel yönetim firmaları, site yönetimleri ve toplu yaşam alanlarındaki güvenlik, temizlik ve teknik personel gibi çalışanların işlerini kolaylaştırıyor. Apartman, site ve AVM gibi yaşam alanlarındaki çalışanların turları, bu sistem sayesinde kolayca takip ediliyor. Apsiyon Tur Kontrol Sistemi ile yöneticiler, personellerin turu tamamlama durumunu eş zamanlı olarak denetleyebiliyor. Yöneticiler; turun tamamlanma süresini tur tamamlanır tamamlanmaz Apsiyon Yönetici Mobil Uygulama’dan ve Apsiyon Yönetici Paneli üzerinden görüntüleyebiliyor. NFC teknolojisi ve QR kod özelliği olan sistem sayesinde; yöneticiler, bozulan ya da kaybolan tom kalemleri için bütçe ayırmak zorunda kalmıyor. 

QR ile Geçiş Sistemi

Apsiyon’un QR ile Geçiş Sistemi; site sakinlerinin, site çalışanlarının, ziyaretçilerin ve kuryelerin kartlara ihtiyaç duymadan kapılardan güvenle geçmelerini sağlayan bir sistemdir. Bu sistem sayesinde site sakinleri, Apsiyon Mobil'deki QR kod aracılığıyla kapı ve turnikelerden herhangi bir kart kullanmadan geçiş yapıyor. Sitedeki güvenlik ya da danışma görevlisi gibi çalışanlar, ziyaretçilerin ve kuryelerin kimlik bilgilerini almakla vakit kaybetmiyor. Ziyaretçi ve kuryeler için sistemde ziyaretçi kaydı oluşturuyor. Bu kayıt üzerinden anlık SMS ile QR kodu link olarak gönderiyor. Siteye gelen kişilerin siteden çıkış yapana kadar geçen süre boyunca kimliklerini saklı tutmak zorunda kalmıyor. QR ile Geçiş Sistemi’nin hangi geçiş kartına bağlı çalışacağını belirlemek yeterli. Bu sayede; sistemde tanımlı olan site sakinler, girişlerini fiziksel kartlar yerine Apsiyon Mobil Uygulama üzerinden tek tuşla yapabiliyor. 

Sayaç Okuma ve Faturalandırma Sistemi

Apartman, site, rezidans gibi yaşam alanlarındaki ısı sayaçlarının hatalı okunmasından kaynaklanan sorunlara çözüm üretmek için 2019 yılında hayata geçirdiği Apsiyon Sayaç Okuma Sistemi ile her gün yüz binlerce sayacı günlük okuyor. Sayaç Okuma & Faturalandırma Sistemi ile sayaç tüketim değerleri uzaktan, otomatik olarak okunuyor. Tüketim değerlerine göre paylaştırılıyor ve faturalandırılıyor. Bu sistem ile M-Bus kablolu ısıtma-soğutma kalorimetreleri, sıcak-soğuk su sayaçları kolayca okunuyor.

Santral Plus Sistemi

Santral Plus Sistemi ile site çalışanlarının, aradığı kişinin telefon numarasını görmeden arama yapabilmesini sağlıyor. Güvenli Dahili Kod ile site sakinlerinin telefon numaralarını güvence altına alıyor. Kişisel telefon numaralarının 3. şahıslar tarafından görülmesini engelliyor. Çalışanların, uzun numaralar yerine kısa tuşlamalarla zaman kazanmasını sağlıyor. Kişi kartlarına aktarılan görüşmelerle yapılan tüm aramaların takibini sağlıyor. Bulut tabanlı teknolojisi sayesinde ekonomik ve güvenli bir iletişim sunuyor.

ApsiyonBulur

ApsiyonBulur; site yöneticilerinin ve profesyonel yönetim firmalarının ihtiyaçlarına aynı anda cevap veriyor. Profesyonel yönetim firması hizmeti arayan apartman - site yönetimleri ile yönetim hizmeti  vermek isteyen profesyonel yönetim firmalarını bu platformda buluşuyor. Bu platformu kullanan site yönetimleri; yönetim firması arayışlarını ya da güvenlik, peyzaj, temizlik vb. ihtiyaçlarını profesyonelce çözüyor. Apsiyon Bulur kullanan profesyonel yönetim firmaları; müşteri portföyünü genişleterek Apsiyon’la işini kolayca büyütüyor. ApsiyonBulur; en uygun olan müşteriyi, tedarikçiyi, yönetim firmasını ve çözümü buluyor. Yaşadığı siteyi bireysel çabalarla yöneten site yöneticileri, Apsiyon yazılımını kullanamayan site yönetimleri ve profesyonel yönetim firmaları bu platformdan yararlanabiliyor. Yaşam alanlarındaki ihtiyaçların, yapay zekâ teknolojisiyle elde edilen içgörülerle yanıt bulduğu platform ile yönetim firmaları hizmet ağını genişletirken site yönetimleri ise aradıkları en uygun çözümü kolayca buluyor. Aynı zamanda profesyonel yönetim firmaları, hizmet ağındaki potansiyeli görerek reklam ve web sitesine daha küçük bütçeler ayırıyor.


Tesis Yönetimi Sektörü’nde Türkiye’de ve dünyada örneği olmayan yeniliklerin öncüsü Apsiyon ile siz hala tanışmadınız mı?

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir