Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Kurulum Adımları

Kurulum Adımları

Yeni bir sisteme geçişte ilk kurulum çoğu kişi için zahmetli ve uzun işlemlerin sürekli tekrar ettiği sıkıcı bir dönem olabilir. Bu konuda kurulum adımlarını takılmadan tamamlayabilmeniz için gerekli püf noktalarından ve kullanılabilecek yardımcı işlemlerden bahsedelim.

Not: Tüm bu işlemleri tek bir excel aktarım dosyası üzerinden doldurup, başka hiç bir detay ile uğraşmadan da yapabilirsiniz. Aktarım dosyasını indirmek için tıklayınız

Yönetici olarak sistemde siteniz oluşturulduğunda yapmanız gereken işlemler 'Özet' sayfanızda size listelenmektedir.

Apartman veya Site sakinleri için birer kişi kartı tanımlayıp gerekli gördüğünüz bilgilerini doldurun. Kişi kartlarına, iletişim bilgilerinden ilgili evraklara kadar dilediğiniz her tür bilgi, evrağı kayıt edebilir, daha sonra istediğiniz yerden erişebilirsiniz.

Eşleştirme işlemini için daireler kartına gidip, her dairenin kat malikini ve kiracısını tanımlayabilirisniz. Daire listesi sayfasını kullanarak daireleriniz ile kat maliki veya kiracıları kolayca eşleştirebilirsiniz. İlk kurulum için ve daha sonrası için apartman/sitenizin genel yerleşimini görmek için de daire listesi sayfasını kullanabilirsiniz.

Apartman/Siteniz için bir yıllık planlanan tahmini bütçenizi oluşturabilirsiniz. Yönetim kurulu toplantısında alınan kararlar, bütçe - bilanço, aidatlar, gelir/gider planları gibi bilgileri işletme projenize kayıt edebilir, gelir ve giderlerin durumunu kontrol edebilirsiniz. İşletme projesi hakkında daha detaylı bilgi almak için yardım bölümününde iştelme projesi ve örnek işletme projelesini inceleyiniz.

Not: Aidat dağıtımını işletme projeniz üzerinden yapmak istiyorsanız, işletme projesi oluşturmanız gerekmektedir.

İlk kurulumda Apsiyon tarafında nakit kasanız otomatik olarak tanımlı gelecek. Bunun dışında çalışmakta olduğunuz bankalar var ise, bu bankaları tanımlayıp her biri için ayrı ayrı kasalar tanımlayabilirsiniz. Finansal durum bölümünde tüm kasalarınızın bakiyelerini ve toplamını görebilirsiniz.

Mevcut kasalarınızın (Nakit veya banka kasalarınız) durumlarını belirtmek için kasa açılış fişlerini girmelisiniz. Bu sayede hangi kasanızda ne kadar bakiyeniz olduğunu ve Apartman/Sitenizin genel durumunu takip edebilirsiniz.

Tanımlamış olduğunuz kişilerin (Kat maliki/Kiracı) Apartman/Sitenize olan son borç bakiyesini bu alandan girin.

Bu noktadan sonra artık Apsiyon üzerinden işlemlerinizi çok hızlı ve kolay biçimde yapabileceksiniz. Birkaç tıklama ile karmaşık dağıtım işlemlerini saniyeler içerisinde yapabilecek, detaylı raporları anında alabileceksiniz.

Bir sonraki destek yazısında; otomatik olarak oluşturulan web sitenizin özelleştirilmesi ve içeriğinin düzenlenmesi üzerinde duracağız.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir