Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Muhasebe Fişi Nedir?

Muhasebe Fişi Nedir?

Muhasebe işlemlerinin yevmiye defterine yazılmadan önce kaydedildiği, yetkili kişiler tarafından imzalandığı ve yevmiye bilgilerini içeren fişe muhasebe fişi denir. Muhasebe işlemleri yevmiye defterine doğrudan kaydedilebileceği gibi muhasebe fişleri yardımı ile de kayıt yapılabilir. Apsiyon üzerinde muhasebe fişlerinizin oluşumu, girişini yapmış olduğun tüm işlemlerde otomatik oluşmaktadır. İstenildiği takdir de manuel müdahaleye de izin verilmektedir. 


Muhasebe > Muhasebe Fişi bölümü üzerinden entegre muhasebe fişleri listesi rahatlıkla takip edilebilmektedir.

Muhasebe Fişi Kullanmanın Faydaları

- Kayıtların kontrolünü sağlar.
- Kayıtlarda düzen sağlar.
- Yanlış kayıt yapmayı önler.
- Aynı nitelikteki işlemleri toplu olarak kaydetmeyi sağlar.


Muhasebe Kavramları

İşlemler, önce belgelere dayanarak muhasebe fişine, buradan yevmiye defterine kayıt edilir. Muhasebe fişlerinin kullanımı zorunlu değildir ve standart bir şekli yoktur. Apsiyon üzerinde, Muhasebe fişleri yapılan işlemin özelliğine göre düzenlenmekte olup, yevmiye defterine otomatik olarak kayıt edilir. Mahsup, Tahsil, Tediye, Açılış ve Kapanış olmak üzere işlemin türüne göre otomatik oluşmaktadır.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir