Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Apsiyon Yeşil

Gıdaları Nasıl Dondurmalıyız?

Gıdaları Nasıl Dondurmalıyız?

Gıdaları doğru değerlendirmek gıda israfını önlemenin en iyi çözümü. Dondurmaya elverişli gıdaları dondurarak sağlamak ise gıda israfının en güzel ve etkili yollarından. Bir önceki yazımızda gıda israfını, bu israfı nasıl önleyebileceğimizi ve israfı önlemezsek bizi nelerin beklediğini açıklamaya çalıştık. Bu yazımızda ise gıdaları saklarken dikkat etmemiz gereken kuralları listeliyoruz.

Gıdaları Saklamamın Püf Noktaları

• Dondurmak istediğimiz gıdaların üzerine hangi tarihte buzluğa koyduğumuzu yazalım.
• Saklama sürelerine dikkat edelim.
• Donduracağımız etleri ve balıkları buzluğa atmadan önce minimum 6 saat buzdolabında bekletelim. Bu yöntemle saklama süresini 4 aya kadar uzatmış oluruz.
• Donduracağımız sebzeleri ve meyveleri buzluğa koymadan önce kullanım biçimlerine göre haşlayalım ya da dilimleyelim.
• Süt, yoğurt, krema gibi süt ürünleri dondurulmaya müsait olmayan yiyecekler olsa da tereyağı dondurarak 1 yıl boyunca boyunca buzdolabında muhafaza edebiliriz.
• Pişmiş yemekleri ve çorbaları da dondurarak kullanım ömürlerini 1 yıla kadar uzatabiliriz.

Gıda İsrafı Nedir?

Unutmayalım ki gıdaların son kullanma tarihi, bu gıdaların tavsiye edilen tüketim tarihini ifade eder. Ancak doğru saklama koşulları sağlandığında bu süre geçerli olur. Bununla bağlantılı olarak doğru saklama koşulları sağlandığında, gıdaların tüketim tarihi daha da uzayabilir. Dolayısıyla son kullanma tarihi geçen her gıda bozulmuş olmaz. Bu noktada gıdayı çöpe atmadan önce kontrol etmemiz ve ürünün bozulduğundan ya da onu artık hiçbir şekilde değerlendiremeyeceğimizden emin olmamız gerekir. Gıdadaki koku ve şekil bozukluğu bozulma hakkında bize bilgi verecektir. Dikkat etmemiz gereken tüm bu özelliklerin dışında yapmamız gereken bir diğer husus, buzdolabımızı ve kuru erzak dolabımızı sık sık temizlemeyi ihmal etmemek ve son kullanma tarihi yaklaşan gıdaların tüketimine öncelik vermemizdir.

Doğru saklama koşulları ve bilinçli tüketimle gıda israfını en aza indirmemiz mümkün!

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir