Apsiyon Blog / Duyuru

Apsiyon ile Tüketimler Kontrol Altında!

Apsiyon ile Tüketimler Kontrol Altında!

Yaşam alanlarının dijital asistanı Apsiyon, 12 yıldır apartman ve sitelerin ihtiyaçlarını karşılamak için çözümler üretiyor. Apartman, site, rezidans gibi yaşam alanlarındaki ısı sayaçlarının, hatalı okunmasından kaynaklanan sorunlara çözüm üretmek için 2019 yılında hayata geçirdiği Apsiyon Sayaç Okuma Sistemi ile her gün 150.000 sayacı günlük olarak okuyor. 2019’dan bu yana, 4 yıl gibi bir sürede, 95.000 bağımsız bölüme ait 150.000 sayaç okumanın gururunu yaşıyor. Apsiyon Sayaç Okuma Sistemi; konut sakinlerine özel mobil uygulama ile abonelerin, yaşam alanlarındaki tüketimlerini görmelerini sağlıyor. Bu sayede günlük tüketimlerini, sistem üzerinden takip eden kullanıcılar, gerekli kontroller konusunda da yetki sahibi oluyor. Tüketimleri hakkında günlük bilgiye ulaşıyor. 

Daha Az Fatura Ödemek Sizin Elinizde 

Apsiyon Sayaç Okuma Sistemi ile tüketim alışkanlıklarını değiştirmek ve faturaları takip etmek sizin elinizde. Apsiyon Mobil üzerinden ısıtma kalorimetreleri, soğutma kalorimetreleri, sıcak su sayaçları ve soğuk su sayaçlarına ait tüketim değerlerini günlük olarak takip edebilirsiniz. Böylece daha az enerji tüketimi, daha az karbon ayak izi ve daha fazla verimlilik sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gerekense çok basit; tüketim değerlerinizi günlük olarak kontrol etmek. 

IoT Çözümleri: Sayaç Okuma Sistemi 

Apsiyon Sayaç Okuma Sistemi 

Apsiyon, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yetkilendirdiği ölçüm şirketidir. Apsiyon’un geliştirdiği  Apsiyon Sayaç Okuma Sistemi sayesinde M-Bus kablolu ısıtma-soğutma kalorimetreleri, sıcak-soğuk su sayaçları günlük ve uzaktan otomatize bir şekilde okunabilir. Bu sistem ile merkezi ısıtma ve su tüketimi olan sitelerde sayaç tüketim değerleri, anlık raporlanır ve hataların önüne zaman kaybetmeden geçerek verimlilik sağlanmış olur. 

Daha İyi Bir Deneyim 

Yaşam alanlarını yönetirken en sık karşılaşılan sorunlar, çoğunlukla insan hatalarından kaynaklanıyor. Apsiyon’un otomatikleştirdiği iş süreçleri; sayaçların bulunduğu alanların karanlık olması, görevlilerin manuel yaptığı okumalarda yapabileceği hataları ve bu nedenle oluşan yanlış fatura gibi problemleri henüz oluşmadan önlüyor. Bu noktada Apsiyon, rutin olarak yapılması gereken işlerdeki insan hatalarını ortadan kaldırarak sürece hız kazandırıyor. Yöneticilere ve sakinlere zaman kazandırıyor. Hızlı ve hatasız işlemler sayesinde yüksek bir müşteri deneyimi sunuyor. Toplu yaşam alanı sakinleri, web sitesi ve Apsiyon Mobil Uygulama üzerinden kendilerine ait verilere en doğru şekilde erişebiliyor. Tüm site sakinleri, Apsiyon Mobil Uygulama üzerinden bir önceki günün tüketim değerlerini görüntüleyebiliyor. Yöneticilerin ve profesyonel yönetim firmalarının ise operasyonlarını daha verimli hale getirebilmeleri için uygun ortam hazırlıyor. Geliştirdiği sistem sayesinde yöneticilerin tüketimleri anlık olarak takip etmelerini sağlıyor. Bina ve tesis yönetimi sektörünü daha ileri taşımak için yatırımlar ve geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Bu motivasyonla çalışan Apsiyon, bugün Türkiye’nin sayaç okuyan en büyük şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Isı Sayaçları (Kalorimetre) Muayene Yükümlülüğü, Başvuru Sorumluluğu ve Görevi Kime Aittir? 

Apsiyon Teknik ile Tanıştınız Mı?  

Avantajları Nelerdir?  

  • Marka fark etmeksizin M-Bus kablolu tüm sayaçlar okunur.  
  • Kurulumu ve kullanımı kolaydır.  
  • Sayaç verileri anlık olarak okunur.  
  • Sayaç tüketimleri yönetmeliklere uygun olarak paylaştırılır.  
  • Okunamayan sayaçlar için bildirim oluşturulur.  
  • Geriye dönük tüketim raporları alınır.  
  • Site sakinleri Apsiyon Mobil üzerinden tüketim değerlerini günlük olarak takip edebilir. 
  • Yöneticilerin talep etmesi durumunda sakinlere e-posta ve SMS’le otomatik bildirim gönderilir.  
  • Geliştirilmiş kontrol sistemleri sayesinde tüm okuma hatalarının önüne geçilir.  
  • Tüm veriler, bulut tabanlı Apsiyon sisteminde yedeklenerek korunur.  
  • İhtiyaç anında raporlara kolayca ulaşılır.  
  • EFT, havale, kredi kartı veya banka kartı ile tahsilatlar güvenle yapılır.  
  • Faturalar dağıtıldığında her bağımsız bölüm için Bireysel Gider Paylaşım Belgesi düzenlenebilir.  
  • Borçlandırmalar bağımsız bölümlerin hesaplarına otomatik olarak işlenir.  
  • Ara dönem faturalandırma yapılabilir.  

 
Yaşam alanlarında ihtiyaç duyduğunuz tüm çözümler için Apsiyon! 

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir