Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Yeni Asgari Ücret Sonrası Apartman ve Site Yönetimlerinin Durumu

Yeni Asgari Ücret Sonrası Apartman ve Site Yönetimlerinin Durumu

01.01.2022-31.12.2022 tarihleri arasında uygulanacak olan asgari ücret açıklandı. Buna göre önümüzdeki yıl asgari ücret brüt 5.004 TL olarak uygulanacak. Asgari ücretlinin işverene maliyeti 6.129,90 TL’yi bulurken, asgari ücretlinin eline de net 4.253,40 TL geçecek. Yapılan açıklamalara göre de bu ücretler gelir ve damga vergisinden istisna olacak. Detaylar için kanuni düzenlemeleri bekleyerek göreceğiz.

Bilindiği üzere apartman ve toplu yapılarda görev alan kapıcı, kaloriferci, bahçıvanlara ödenen ücretler zaten gelir ve damga vergisinden istisna durumunda. Son yapılan düzenleme ile artık asgari ücret ödenen diğer pozisyonlardaki personel için de gelir ve damga vergisi ödenmeyecek. Bu anlamda asgari ücret alanların tamamının vergi ile ilişiği de kesilmiş olacak. Zaman zaman duyduğumuz çalışanların tamamının ya da büyük kısmının kapıcı gibi gösterilmesine yönelik işlemler de bir anlamda gereksiz hale gelecek. Asgari ücret verildiği sürece tüm personel vergi dışında kalacak.

Diğer yandan son yapılan açıklamalara göre asgari ücret üzerinde ödeme alanların asgari ücret kadar kısmı da vergiden istisna tutulacak, gelir vergisi asgari ücreti aşan kısım üzerinden hesaplanacak. Böylece ücretliler açısından daha adil bir vergileme sağlanmış olacak. Detayları yakında kanunlaşacak olan kanuni düzenlemelerde birlikte göreceğiz. Apartman ve site yönetimlerinin bilmesi gereken detayları da sizlerle paylaşacağız.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir