Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Toplu Konutlarda Hayat

Yabancı Uyruklu Kişilerin Bildirim Yükümlülüğü

Yabancı Uyruklu Kişilerin Bildirim Yükümlülüğü

Özellikle büyük şehirler başta olmak üzere toplu yaşam alanlarında Türkiye haricindeki ülkelerin vatandaşları da ikamet edebilmektedir. Yabancı uyruklu kişilerin ikamet adresleri de Türk Vatandaşları gibi ulusal adres veri tabanındaki değişikliklerin güncellenmesine, yurt içinde ve yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarıyla, Türkiye’de herhangi bir amaçla en az altı ay süreli yabancılara mahsus ikamet tezkeresi alan yabancıların yerleşim yeri adresinin ve diğer adres bilgilerinin aile kütüklerine kayıt edilmesi ve uygulamada birlik sağlamak amacıyla bildirimi yapılmak zorundadır. “Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesi” uyarınca müstakil konut sahipleri, apartman ve site yöneticileri ile lojman idareleri sorumlularınca ilgili muhtarlıklara gönderilen adres değişikliklerini içeren listeyi, “Yerleşim yeri adres değişikliği bildirim listesi” adı verilen (Form C) ile bildirmek durumundadır.


Müstakil konut sahipleri, apartman ve site yöneticileri ile lojman idareleri sorumluları, sorumluluk alanlarında bulunan yerleşim yeri adresine ilişkin değişiklikleri, konuta taşınanlarla birlikte takip ederek, ortaya çıkan farklılıkları yirmi iş günü içinde muhtarlara bildirmekten sorumludurlar. Muhtarlar, müstakil konut sahipleri, apartman ve site yöneticileri ile lojman idareleri sorumlularından almış oldukları yerleşim yeri adres değişikliklerine ilişkin form (C) ler ile form (D)’yi karşılaştırır. Form (C) 'de bulunup form (D) 'de bulunmayan değişiklikler ile ayrıca muhtarın tespit ettiği düzeltme, ilave veya iptaller form (D) 'ye işlenir. Form (D) ler her ayın son haftasında ilgili nüfus müdürlüğüne elektronik veya kağıt ortamında gönderilir. Muhtarlar listelerin nüfus müdürlüklerine verilmesi sırasında teslime ilişkin alındı belgesi ile form (C) leri dosyasında saklar.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir