Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Sayaç Okuma Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır?

Şehir nüfusunun hızlı artışı, toplu yaşam alanlarına yönelik yeni düzenlemeleri vazgeçilmez kılıyor. Enerji tüketimini verimli ve sürdürülebilir kılmak için yapılan düzenlemelerle, merkezi sistem belirli bir metrekareyi aşan binalarda zorunlu hale gelmiş bulunuyor. Şehirleşmeyle ortaya çıkan enerji ihtiyacına bağlı sorunlara çözüm getiren bu düzenleme, apartman, site yönetimleri için ise yepyeni bir iş yükünü beraberinde getiriyor. Tüm dairelerin adil bir şekilde borçlandırılması için sayaçların hatasız biçimde okunması ve faturalandırılması gerekiyor. Toplu yaşam alanlarında yüzlerce hanenin sayaç okumalarının her ay eksiksiz biçimde gerçekleştirilmesi zahmetli bir iş kalemi olduğu için, site yönetimleri dışarıdan hizmet almaktalar. Sayaç okuma firmalarından alınan paylaşım bilgilerinin ve faturaların site sakinlerine ulaştırılması ise ek iş yükü yaratmakta.

Merkezi ısıtma ve sıhhi sıcak su sistemlerinde, “Isının ve Sıcak Su Giderlerinin Paylaşılmasına İlişkin Yönetmelik” kapsamında yetkili sayaç okuma ve dağıtım şirketi olan ve toplu yaşam alanlarında verimlilik sağlayan Apsiyon, işte tam da burada devreye girerek, uzman ekibinin Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği  Sayaç Okuma ve Faturalandırma çözümüyle sitelerin sayaç okuma süreçlerini tümüyle otomatik hale getiriyor.

Apsiyon Sayaç Okuma Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Apsiyon'un Sayaç Okuma ve Faturalandırma Sistemi ile okuma işlemleri bina içine yerleştirilen bir modem üzerinden gerçekleşiyor. Modem ile uzaktan otomatik olarak okunan sayaç verileri, her ay belirlenen günde otomatik olarak faturalandırılıyor. Faturalar daire bazlı olarak oluşturuluyor ve hem Apsiyon kullanıcılarına hem de site yönetimlerine otomatik olarak bilgilendirme yapılıyor. Apsiyon’lu site sakinleri, fatura ödemelerini kart ile online olarak ve isterlerse taksitle yapabiliyor. Karttan otomatik ödeme talimatı veren site sakinleri ise fatura ödemelerini unutma problemini ortadan kaldırmış oluyor. Böylelikle site yönetimlerinin tahsilatları da hem hızlanıyor hem de kolaylaşıyor.

Apsiyon ile Uzaktan Sayaç Okuma ve Faturalandırma Sistemi

Sayaç Okuma Sistemi ile Fiziki Okuma Kaynaklı Hataların Önüne Geçin

Sayaçlarda herhangi bir sorun yaşanması durumunda, Sayaç Okuma Sistemi, alınan en son değeri mevcut veriyle karşılaştırarak anlık olarak doğrulama yapabiliyor. Böylelikle sitenin büyüklüğü ne olursa olsun, her dairenin aylık enerji gideri faturalandırması adil ve hatasız olarak yapılıyor. Apsiyon Sayaç Okuma ve Faturalandırma hizmetini kullanan sitelerin aylık fatura takibi sorunu otomatik süreçlerle çözülüyor. Sayaç okuma, muayene, kalibrasyon hizmetleri ve tüm bu süreçlerin yönetimi çok fazla talep alan konular. Apsiyon’la tamamen entegre çalışan Sayaç Okuma ve Faturalandırma Sistemi ile site yönetimleri tekrar eden maliyetlerden kurtuluyor ve aynı zamanda yönetmelik değişiklikleri hakkında düzenli olarak bilgilendiriliyor. Binalara hem kaliteli ve güvenilir hizmet sağlanıyor hem de yönetimler bu süreçlere zamandan kazanıyor.


2018 Temmuz ayında çıkan yönetmelik kapsamında, ısı sayaçları (kalorimetre) da elektrik, doğal gaz ve su sayaçları için uygulanan mevzuata dahil edildi. Bu yönetmelikle birlikte ısı sayaçları için 5 yılda 1 periyodik muayene gibi zorunluluklar getirildi. Muayenesiz ısı sayacı kullananlara ‘Damgasız Ölçü Aleti Kullanma’ cezası uygulanacak. Dolayısıyla 5 yıldan fazla zamandır kullanılan sayaçların da kalibrasyonunun yapılması gerekiyor. Apsiyon Sayaç Okuma Sistemi ile yönetmeliklerle birlikte gelen zorunlulukları yerine getirmek ve bu sayede ceza almamak mümkün. 

Isı Sayaçları ile İlgili Merak Edilen Her Şey!

Isı Sayaçları ile İlgili Akıllardaki Sorular

Komşunun Faturasını Ödemek Yok

Online okuma hizmeti fiziki okumalardan kaynaklı hataların önüne geçiyor, artı olarak bu dönemde korunması gereken sosyal mesafe kuralının uygulanmasına da katkı sağlıyor. Öyle ki, fiziki okumadan kaynaklı hatalardan dolayı, yıllarca komşusunun doğalgaz faturasını ödeyenler olduğunu biliyoruz. İşte Apsiyon’un Uzaktan Sayaç Okuma Sistemi ile anlık ve günlük okumalar yapılarak kayıpların ve bu tarz hataların önüne kolaylıkla geçiliyor. Kimse komşusunun faturasını ödemek zorunda kalmıyor.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir