Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Duyuru

Türkiye’nin Girişimi Apsiyon’a 5 Milyon $ Yatırım!

Türkiye’nin Girişimi Apsiyon’a 5 Milyon $ Yatırım!

Türkiye genelinde 750 binden fazla konuta hizmet veren site yönetim yazılımı Apsiyon, toplu yaşam alanı yöneticilerine CRM’den finans yönetimine, bakım takibinden, dijital güvenlik sistemlerine kadar birçok kritik iş sürecinde tam entegre bir teknoloji platformu sunuyor. Yöneticilere sağladığı faydalara ek olarak konut sakinlerine de; ortak alan rezervasyonu, talep takibi, aidat sorgulama, elektronik ödeme gibi kolaylıklar,  sadece üyelere özel ücretsiz back-up hizmetleri, konsiyerj hizmetleri ve e-ticaret kampanyaları ile eşi bulunmaz fırsatlar sunuyor.


Apsiyon serüveni 2012 yılında üç kurucu ortak, Kudret Türk, Erkan Doğan ve Meriç Akdamar’ın konut yönetiminde gözlemledikleri temel sıkıntıları çözmek için girdikleri bir dijital dönüşüm hikayesi ile başlıyor. Muhasebe ve finansta şeffaflığı hedef alarak başlayan bu serüven, bugün 100 kişiyi aşan kadrosu ile toplu yaşam yönetimini kullanıcıları ile aktif iletişim ve etkileşim sağlar hale getirmiş durumda. Böylesine kritik bir dönemde gelecek planlarını desteklemek amacıyla 5 milyon dolar yatırım alan Apsiyon ekibi son derece mutlu. Bu yatırım turunda mevcut yatırımcılarından EarlyBird Digital East Fund ile birlikte Jak Baruh’u da hissedarlarının arasına ekledi. EarlyBird bu tura da katılarak 3. kez Apsiyon’a yatırım yapmış ve Apsiyon’a olan güvenini yeniden göstermiş oldu. EarlyBird Digital East Fund ortaklarından Cem Sertoğlu, Apsiyon ile olan süreçlerini “2016’dan beri yatırımcısı olduğumuz Apsiyon’a gelecek planları doğrultusunda tekrar destek verdiğimiz için büyük memnuniyet duyuyoruz. Proptech tüm dünyada çok ciddi yatırımlar alan ve ekosisteme kritik teknolojik faydalar sağlayan bir endüstri. Apsiyon Türkiye’de bu alanın öncüsü oldu. Bu başarılarını yurt dışına da taşıyacaklarından eminiz.” şeklinde özetledi. 


Apsiyon’un hissedarları arasına katılan Jak Baruh, yeni yatırımını şu şekilde değerlendirdi: “Hem iş tecrübem hem de hobi olarak yazılım ve teknolojiye büyük ilgi duymaktayım. Yatırım değerlendirme sürecinde Apsiyon’un çalışanları arasındaki pozitif enerjiyi, güçlü teknik alt yapıyı ve ürün olarak sağladığı faydayı çok yakından görme ve test etme imkanına kavuştum. Türkiye dışında da proptech alanında Apsiyon gibi kapsamlı bir ürünün çok talep göreceğine inanıyorum. Avrupa’da büyük emlak projelerinin tasarlandığı ve hızla hayata geçirildiği bir döneme giriyoruz. Paris gibi tarihi metropoller dahil Avrupa’da birçok mega şehir mevzuat etrafında dikey yapılaşmayı engelleyen unsurları yavaş yavaş kaldırmaya başladı. Yurt içinde olduğu gibi Avrupa’da da Apsiyon’a yeni bir başarı hikayesi yaratmaya katkı sağlayacağım için son derece heyecan duyuyorum.” Yeni yatırım ile birlikte Apsiyon’un aldığı toplam yatırım 10 milyon dolara ulaştı. Bundan sonraki süreçte hem Türkiye hem de yurt dışında hızla büyümeye devam edilecek.

Güvenlik, Ev İçi Hizmetler ve E-Ticaret Projeleri

Yurt içinde kullanıcılara sunulan hizmetlere yenileri eklenecek. Özellikle büyük şehirlerde rezidans yaşamının alışveriş ve iş merkezlerini de içine kattığı ultra modern bir mahalle kültürüne dönüştüğünü gözlemliyoruz. Güvenlik ve sürdürülebilirlik standartlarında bu tarz yapıların yönetimi için teknolojik destek şart. Apsiyon, özellikle bu iki alanda müşterilerine yeni entegre modüllerle hizmet vermeye hazır. Enerji ve su tüketimi tarafında kendi geliştirdiği sistemlerle marka ve model farkı gözetmeksizin, sayaçları dijital olarak okuyarak müşterilerine Apsiyon platformu üzerinde anlık tüketim bilgileri sağlayabilmekte. Bu tüketim bilgilerine dayanarak tasarruf opsiyonları da sunabilmekte. Güvenlik tarafında ise otopark girişlerinden turnike geçiş sistemlerine kadar birçok kontrol noktasını Apsiyon platformu ile entegre çalışan bir modül haline getirebilmekte. Apsiyon’un kurguladığı yeni hizmetlerin pratiklik ve ekonomik değerini vurgulayan Apsiyon CEO’su Kudret Türk, sözlerine şu şekilde devam etti: “Müşterilerimizin ek tedarikçi ve farklı yazılımlar kullanmadan sürdürülebilirlik ve güvenlik ihtiyaçlarını da Apsiyon ile çözmelerini istedik. Ar-Ge Takımımız bu alanda mevcut altyapıları bozmadan çok kısıtlı yatırımlar ile Apsiyon’a entegre olabilecek bir sistem için müthiş bir çalışma gerçekleştirdi. Yöneticilerimizin ek yatırımlar tarafında da bütçelerini rahatlatacak bir finansal kiralama modeli tasarladık. Sonuç olarak hem teknoloji hem de finansman tarafında vazgeçilmez bir modelle müşterilerimize bu ek hizmetleri sunmaya hazırız”.

Konut Sakinlerinin İhtiyaçlarına En Güvenilir ve En Pratik Çözüm

Her ay ortalama 500 yeni siteyi bünyesine katmaya devam eden Apsiyon, yöneticilere sunacağı bu faydalara ek olarak konut sakinlerine de modern rezidans yaşamlarına dair yeni hizmetlerle büyümeye devam etmek istiyor. “Kısa bir süre önce Yıldız Grubu’nun dark store girişimi “İstegelsin” ile bir iş birliğine imza attık ve Apsiyon Market’i hayata geçirmek için kolları sıvadık. Kullanıcılarımızın en taze ürünleri bulabilecekleri, 24 saat açık dijital bir süpermarketi bu sayede Apsiyon Mobil içerisinde kullanıma açacağız” diyen Apsiyon CPO’su Erkan Doğan, sözlerine “Hedefimiz yöneticiler kadar sakinlere de günlük yaşamlarını kolaylaştıracak hizmetleri tek bir çatı altında sunmak. Evde ve ofiste ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar mobil ve donanımlı değiliz. Vize başvurumuz olacak acil seyahat sigortası ihtiyacımız doğuyor, toplantımız var ama çocuklara bakıcı yok, kapıda kaldık çilingir gerekli. Apsiyon’un bu gibi anlarda kullanıcının işlerini görecek güvenilir bir liman olmasını istiyoruz. Yola çıktığımızdan beri sunduğumuz faydalardan ödün vermeden, tüm bu ek faydaları da kullanıcılarımızla biran önce buluşturmak istiyoruz.” şeklinde devam etti.

Yatırım ile Birlikte Stratejik Satın Almalar İçin Bütçe Ayrılacak

“Hem yönetici hem de sakinlere sağlamak istediğimiz faydalar kapsamında satın alma opsiyonlarını da bu dönemde çok ciddi değerlendireceğiz” diyen Kudret Türk, yeni yatırım ile birlikte Türkiye’de rakiplerin ve site yaşamını kolaylaştıracak çözümler sağlayan şirketlerin satın alınması ile ilgili de bir bütçe ayıracaklarını belirtti.

Türkiye’deki Teknik Altyapı ve Operasyonel Başarı, Yurt Dışı İçin Önemli Bir Referans

Apsiyon CTO’su Meriç Akdamar’ın sözleri ile “Apsiyon, dağıtık mikro servis mimarisi ile gelişime açık bir altyapıyı kullanıyor. En güncel teknolojilere hızla adapte olabiliyoruz. Bu altyapı kullanıcılarımıza CRM, muhasebe, finans, iletişim, rezervasyon, güvenlik sistemleri ve sayaç okuma gibi birçok servisi birbirleri ile entegre çalıştırma ve sayısız avantajları da beraberinde getirme imkanı sağlıyor.”

Türkiye dışında; Kıbrıs, Azerbaycan, Ukrayna, Karadağ ve Makedonya gibi ülkelerde de kullanımda olan Apsiyon’un 2020 yurt dışı açılım hedefleri arasında Avrupa ve Ortadoğu’da yeni pazarlar bulunmakta. “Türkiye’de müthiş bir başarı hikayesine imza atmış durumdayız. Zaten yatırımcılarımız da bu başarı hikayesine güvenerek bize inanmaya, destek olmaya devam ediyorlar. Buradaki başarımızı yurt dışında da yaymalı, fiyat rekabetinin daha adil seyrettiği gelişmiş piyasalarda en güncel teknolojik hizmetleri geliştirmeliyiz. Avrupa’da bizim gibi tam entegre bir platform yok. Özellikle Avrupa stratejilerimizde Jak Baruh’un network’ünün bize büyük fayda sağlayacağı kanaatindeyiz.” diyen Apsiyon Strateji Direktörü Sinan Baştaş sözlerine; “Global oyuncular yapay zekayı sistemlerine entegre ederek; iş takibi, bakım ve onarım gibi alanlarda önsezili kontrolleri devreye sokmaya başladı. Apsiyon olarak bizim de bu tarz entegrasyonlarda aktif rol almamız gerekli” şeklinde devam etti.

Apsiyon Ekibi Büyümeye Devam Edecek

“Hem yurt içi hem de yurt dışı hedeflerimizi göz önünde bulundurarak ekibimizi büyütmeye devam edeceğiz” diyen Kudret Türk, genişleyen ürün portföyleri ve farklı gelir kaynaklarını daha efektif yönetebilmek amacı ile yazılımdan satış ve pazarlamaya kadar, alışılmışın dışında düşünmeye açık ve dinamik, yeni çalışma arkadaşlarının da Apsiyon Ailesi’ne katılacağını belirtti.

Apsiyon’daki mevcut açık pozisyonlar için tıklayın.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir