Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Toplu Konut Yönetimi

Toplu Konut Yönetimi
Konut yönetimi: Konuta ait özelliklerin tanımlanabilmesi, konut sahibi ve kiracıların birbiri ile ilişkilendirilebilmesi, kiracı giriş ve çıkış kayıtları gibi bilgilere ulaşılır.Belirlenen hedeflerin oluşuturulması (çevre düzenlemesi, bina genelinde tesisatın yenilenmesi gibi toplu konutların yürütüleceği işler) ve bunların takibinin yapılacağı sayfalardır. Kullanıcıların yeni talep ve önerileri bu bölümde duyurularak hedefe dönüştürülebilir, yürütülen bir hedefe yön verilebilir.
Finans yönetimi: Kullanıcıların toplu konutun bilançosunu, finans hareketlerini, gelir / gider durumunu, ödemeleri ve aidat takibini gerçekleştirebileceği sayfalardan oluşur. Merkezi ısıtma sistemi kullanan bir apartmanın, yakıt giderinin kat maliklerine dağıtılarak aidatlara yansıtılması ve ödenen faturanın sisteme kayıt edilesi buna örnek olarak gösterilebilir.
Yapılan tüm finansal işlemlerin kaydının tutulmasıyla her an izlenebilir ve denetlenebilir olması şeffaf bir yönetim sağlar.
Envanter yönetimi: Toplu konutun sahip olduğu demirbaş makine ve sarf malzemelerin, satın alma sürecinden başlayarak yaşam döngüsünün her anında takip edilmesidir. Periyodik bakım gerektiren araçların bakım çizelgeleri ve durum bilgisi bu bölümden izlenebilecektir.
Sigorta yönetimi: Sigorta şirketleri ile kurulacak entegrasyon sayesinde Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ve Konut Sigortası gibi ihtiyaçların karşılanması ve takibi sağlanacaktır.
Personel yönetimi: Kapıcı, güvenlik, bahçıvan gibi toplu konuta hizmet veren personellerin temini, SGK işlemlerin, maaş tahakkuklarının, bordrolarının hazırlanması ve diğer resmi evrakların tanziminin yapılabileceği bölümdür.
Sosyal tesislerin yönetimi: Spor alanları, havuzlar, toplantı salonları gibi ortak kullanım alanlarının işletilmesi ve rezervasyon işlemlerinin yürütüleceği bölümdür.
Apsiyon'un esnek yapısı sayesinde, müşteri talepleri doğrultusunda yukarıda belirtilen özelliklerin dışında pek çok farklı çözüm sağlanabilecektir.



Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir