Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Plaka Tanıma Sistemi Nedir, Avantajları Nelerdir?

Şehirlerin giderek daha kalabalık hale gelmesi, nüfusun hızla site ve toplu konutlara yönelmesiyle sonuçlanıyor. Park yeri sorunu, araç gürültüsü, park veya yeşil alan yetersizliği gibi pek çok metropol sorunu siteleri ideal bir alternatif haline getirse de, bir ailenin site yaşamını tercih etmesindeki en önemli unsur, kendini güvende hissetme ihtiyacı oluyor. Ancak sayısı bazen binlerle ölçülen site sakinlerine, kendilerini ve sevdiklerini güvende hissettirmek pek çok farklı süreci bir arada barındıran; kritik, zahmetli ve yüksek maliyetli bir iş yüküne dönüşüyor. Site yönetimleri, yaya ve araç giriş-çıkış sisteminin kurulması, yönetimi, denetimi gibi noktalarda, pek çok farklı teknolojiyi aynı anda ve etkin biçimde yönetmek zorunluluğuyla karşı karşıya kalıyor. Hem sitelerde en etkin şekilde güvenliği sağlayacak hem de yönetimlerin bütçesini zorlamayacak bir çözüm olan Elektronik Güvenlik Sistemleri tam bu noktada yöneticilerin işlerini kolaylaştırmak ve daha güvenli bir yaşam alanı sunmak için devreye giriyor. Site ve benzeri toplu yaşam alanlarında en çok ihtiyaç duyulan, güvenliğin kalbi denebilecek nitelikteki süreçlerden hareketle geliştirilen bu sistemler; plaka tanıma sistemi, kartlı geçiş sistemi, biyometrik sistemler, hızlı geçiş sistemi (hgs) ve cctv sistemi (güvenlik kamerası) gibi Apsiyon’a da tamamen entegre olarak çalışabilen teknolojileri kapsıyor. 

 

Apartman ve Site Yönetimleri İçin Plaka Tanıma Sistemi

Birçok kişinin kendini güvende hissetmek için tercih ettiği sitelerde, yaya ve araç giriş-çıkış sisteminin kurulması, yönetimi ve denetimi konuları kritik önem taşıyor. Apartman, site yönetimleri için bu durum, pek çok farklı teknolojinin aynı anda ve etkin biçimde yönetilmesini gerektiren zahmetli ve yüksek maliyetli bir iş yükü anlamına geliyor. 


Okullar, AVM’ler ve Plazalar için Araç Geçiş Sistemi

Apsiyon, apartman ve sitelerin yanı sıra okul, AVM, plaza gibi toplu yaşam alanlarında da otopark giriş-çıkışını kontrol altına almak için geliştirdiği ‘Plaka Tanıma Sistemi’ ile kullanıcılara önemli avantajlar sunmaktadır.  Sitelerin yanı sıra AVM, okul ve plaza gibi toplu yaşam alanlarının otopark girişinde yaşanan trafiğin doğru yönetilememesi, ayrıca Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) stiker maliyetleri gibi ek harcamaların gündeme gelmesi hemen hemen tüm otomobil sahiplerinin ortak derdi. Plaka Tanıma Sistemi (PTS) ya da Plaka Okuma Sistemi ile bu süreçlere çözüm üretmek hem de güvenliği en üst seviyeye çıkarmak mümkün.


Plaka Tanımı Sistemi Nedir?

Elektronik Güvenlik Sistemleri’nin bünyesindeki teknolojilerden biri olan Plaka Tanıma Sistemi, otoparka giriş-çıkış yapan araçların plakalarını yüksek çözünürlüklü ve motorize lensli kameralarla okuyup tespit eden sistemler olarak tanımlanır. Apartman, site, rezidans, AVM veya okul otoparkına giriş yapmak ve otoparktan çıkış yapmak isteyen araçların plakalarını kameralar aracılığıyla okumaktadır.  Tespit edilen plakalar, önceden sisteme kaydedilmiş araç plakalarıyla eşleşmesi durumunda otomatik olarak geçiş yapılmasını sağlamaktadır. Plaka Tanıma Sistemi, Araç Geçiş Sistemi veya Araç Giriş-Çıkış Sistemleri olarak da adlandırılmaktadır. 


Plaka Tanıma Sistemi’nin Avantajları Nelerdir? 

1-Kolay Araç Geçişi : Kolay araç geçişi yapılmasını sağlayan plaka tanıma sistemi, sistem üzerinde kayıtlı plakası olan araçları tanıyarak araçların kolayca geçiş yapmasını sağlamaktadır. Tüm giriş ve çıkışlar tek ekran üzerinden yönetilmektedir. Geçiş esnasında uyarı almak istenen araçlar için “VIP liste” oluşturulabilir. Apartman, site ve rezidans gibi toplu yaşam alanı otoparklarında daire bazında farklı araçları sisteme kaydedebilmeniz de mümkün. Ayrıca her aboneye çok sayıda araç limiti de tanımlayabilirsiniz.


2-Üst Düzey Güvenlik: Plaka tanıma sistemi sayesinde tamamen otomatik olarak gerçekleşen çalışma sistemi ile sisteme tanımlı olmayan araçların geçişleri önlenir. Şüpheli, yabancı veya yetkisiz bir aracın kaçak giriş yapma teşebbüsü durumunda ise alarm üreterek güvenlik önlemi alınmasını sağlamaktadır. Misafir araçlar için misafir kaydı oluşturabilir ve misafir araçlar için otomatik çıkış oluşturabilirsiniz. Ayrıca istediğiniz otoparkta süre sınırı uygulayarak belirlenen sürede çıkış yapmayan araçlar için alarm üretilebilir. Giriş çıkış yapmasını istemediğiniz araçlar için “kara liste” oluşturabilir, kara listedeki araçların otopark içerisine girmesine engel olunabilir. Tüm bu özellikler sayesinde daha güvenli bir alan sağlanabilmektedir. 


3-Zaman Tasarrufu: Plakalar minimum süre içerisinde işlenmesini ve sistemde kayıtlı olan veriler ile eşleşmesini sağlayan plaka tanıma sistemi ile beraber yüksek seviyede zaman tasarrufu sağlanır.


4-Maliyet Tasarrufu: Abone araçlar sisteme rahatlıkla tanımlanabildiği için, ekstra giriş kartları, etiketler, uzaktan kumandalar gibi materyallerin kullanımına gerek kalmıyor, böylelikle maliyetler de azalmış oluyor. PTS’yi kiralayan yerlere anahtar teslim hizmet sunan Apsiyon, satış sonrasında da ihtiyaç anında desteğini devam ettiriyor. Ayrı bir yazılıma ihtiyaç duyulmaksızın, sadece Apsiyon üzerinden yapılan tanımlamalarla çalışan sisteme; tüm bilgisayarlar, tablet ve akıllı telefonlardan bağlanılabiliyor. Böylece yüksek kurulum maliyetine katlanmadan, aylık kiralama modeli ile araç giriş çıkışları kontrol edebileceğiniz, plaka okuma sistemlerini kullandığınız kadar ödeme imkanı sağlanıyor. Araç plakalarının tespitinin gerçekleştirilmesiyle beraber, olumsuz sonuçlara karşı erken önlem alabilme ve hızlı müdahale gerçekleştirebilme ayrıcalığı sağlanır.

 

Aylık Kiralama ile Plaka Tanıma Sistemi

Apsiyon, site ve rezidans yönetimlerinden büyük ilgi gören Plaka Tanıma Sistemi’ni daha da yaygınlaştırmak amacıyla kaçırılmayacak bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında müşteriler; Plaka Tanıma Sistemi’ni aylık olarak kiralayabiliyorlar!


360 Derece Hizmet ile Site Sakinlerinize Daha Güvenli Bir Yaşam Alanı Sunun


İşte Apsiyon’un size özel sunduğu hizmetler; 


  • Öncelikle sitenize gelerek detaylı keşif yapar ve ihtiyaçlarınızı analiz eder.
  • Plaka Tanıma Sistemi’ni kolayca kurar ve anahtar teslim hizmet sunar.
  • Yüksek çözünürlüklü ve motorize lensli kameralar ile araç plakasının daha geniş açıdan okunmasını sağlar. Bu özellik plaka tanıma başarısını artırdığı gibi kurulumu da kolay hale getirir.
  • Satış sonrasında sizi asla yalnız bırakmaz! Siz sistemi kullanmaya başladıktan sonra da ihtiyacınız anında destek sunmaya devam eder.
Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir