Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Konutta KDV İndirimi Kapıda!

Konutta KDV İndirimi Kapıda!

2021 yılının son aylarında yükselen döviz kurları ve 2022 yılında artan enflasyon ile birlikte yükselişe geçen konut fiyatları nedeniyle Gelir İdaresi Başkanlığı; odalar ve sektör temsilcileriyle görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede ikili KDV sistemine yönelik bir çalışmanın startı verildi. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda KDV'nin düşürülmesine yönelik çalışma gündeme geldi. Buna göre; sıfır konutlarda 150 metrekarenin üzerine uygulanan %18’lik KDV oranında indirim yapılmasına karar verildi. Bu uygulamada; konutun değeri ve konutun metrekare birim fiyatı hesaplamanın detaylarını belirleyecek.


Proje aşamasında, satış ya da tapu süreçlerinde konutların net metrekaresinin kullanımını teşvik edeceği düşünülen vergi uygulaması üzerinde duruluyor. KDV indirimiyle birlikte yüksek ücretlere düzenleme getirilecek. Böylelikle örneğin; 151 metrekarelik bir konut alımında 150 metrekarelik bölüm %8 KDV oranı ile, kalan 1 metrekarelik bölüm ise %18 KDV oranı ile vergilendirilmiş olacak. Bu uygulama ile birlikte 150 metrekarenin üzerinde konutlara talebin artacağı ve buna paralel olarak konut fiyatlarının düşmesi bekleniyor. Aynı zamanda bugün konut değerinin ‰20 (binde 20’si) oranında alınan tapu harçlarında da değişiklik gündemde. 


Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir