Apsiyon Blog / Apsiyon Sigorta

Konut Sigortası Nedir?

Konut sigortası, bir kişinin veya ailenin evlerini çeşitli tehlikelere karşı korumak amacıyla yaptırdığı bir tür sigorta poliçesidir. Bu sigorta, evleri deprem, yangın, sel ve su baskını, doğal afetler, kaza ve hırsızlık gibi risklere karşı maddi zararı karşılamayı amaçlar. Konut sigortası, genellikle aşağıdaki risklere karşı koruma sağlar:


Yangın: Evdeki yangınlar veya yangın sonucu meydana gelen hasarları kapsar.
Hırsızlık: Evdeki hırsızlık olaylarına veya evdeki eşyaların çalınmasına karşı koruma sağlar.
Su Baskınları: Su tesisatı sızıntıları veya sel gibi su kaynaklı hasarlara karşı korur.
Fırtına ve Doğal Afetler: Rüzgar, fırtına, deprem gibi doğal afetlerden kaynaklanan zararları kapsar.
Kaza ve Hasarlar: Evde meydana gelen kazalar veya hasarlar için tazminat sağlar.
Sorumluluk Kapsamı: Evinizdeki olaylar nedeniyle başkalarına verdiğiniz zararları kapsar ve hukuki koruma sağlar.

Apartman / Site Ortak Alan Sigortası Nedir?

Konut sigortası, poliçenin kapsamına ve sigorta şirketinin politikalarına göre değişir. Sigorta primi, evin konumuna, büyüklüğüne, yapı malzemelerine ve sigorta kapsamına bağlı olarak farklılık gösterebilir. Bir konut sigortası poliçesi, teminatlara eklenmesi durumunda binanın içindeki eşyaları da kapsayabilir. Yaptıracağınız konut sigortası ile komşularınıza veya 3. şahıslara verebileceğiniz zararları da karşılayabilirsiniz. Bunun yanı sıra çilingir, klima ve kombi bakımı, elektrik ve su tesisat hizmeti gibi ek hizmetler de alabilirsiniz. Bu sayede ödediğiniz sigorta primleri ile sadece hasar anında hizmet almazsınız ihtiyaç duyduğunuz diğer çözümlere de yanıt bulabilirsiniz. Konut sigortası zorunlu değildir, isteğe bağlı olarak yapılan bu sigorta poliçesinin detaylarına ve şirketin sağladığı koşullara dikkat etmeniz önem arz eder. Farklı sigorta seçeneklerini karşılaştırarak en uygun sigortayı seçebilirsiniz.

Apsiyon Sigorta’dan bilgi ve teklif almak için hemen tıklayın. 

Detaylı bilgi için: apsiyonsigorta.com


Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir