Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Toplu Konutlarda Hayat

Gürültü Yapan Komşusundan Şikayetçi Olan Sakinler İçin Çözüm Yolları

Gürültü Yapan Komşusundan Şikayetçi Olan Sakinler İçin Çözüm Yolları

Toplu yaşam alanlarında, birlikte yaşayabilmenin en önemli kurallarından biri başkalarının özgürlüğünü kısıtlayıcı davranışlarda bulunmamak ve onları rahatsız etmemektir. Peki, devamlı yüksek sese neden olan ya da gürültü yapan komşular hakkında ne yapılabilir? 

Adım Adım Neler Yapabiliriz? 

Komşunuzla Konuşun 

Konuyu ilk olarak komşuluk ilişkisi çerçevesinde değerlendirmemiz etik olarak doğru olacaktır. Komşumuzun bir problemi ya da olağandışı bir durum ile karşı karşıya kaldığını düşünerek kendisinden bilgi alabilirsiniz. 

  

Site Yönetimine Bildirin 

Gürültünün devam etmesi durumunda ilgili problemin çözümü için durumu, site yönetiminize bildirebilirsiniz. 

Apartman Gürültü Yönetmeliği, Şikayet Nereye Yapılır?

Yönetim Planına Bakın 

Bulunduğumuz anagayrimenkulün yönetim planında ya da apartman yöneticisinin veya yönetim kurulunun oluşturduğu birlikte yaşam kurallarını düzenleyen site yönetmeliğinde, gürültü için cezai yaptırım yer alıyor olabilir. Bu noktada yönetim planına bakabilirsiniz. 

İdari ve Adli Mercilere Başvurun 

Yönetim tarafından yapılacak uyarıların sonuçsuz kalması durumunda, gürültü yapan konut sakini aleyhinde idari ve adli mercilere şikayet edebilirsiniz. Bu konuda, idari kurum belediyedir. Bağlı bulunduğunuz belediye, gerekli ölçümlerin sonucuna göre ilgili konut sakinine idari para cezası kesebilir. Diğer yandan adli merci olarak adli kolluğa başvurarak komşunuzun huzur ve sükunetinizi bozması nedeniyle şikayet etme hakkınızı kullanabilirsiniz. 

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin X Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir