Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Apsiyon Yeşil

Ekolojik Dönüşüm İçin Neler Yapabiliriz?

Ekolojik Dönüşüm İçin Neler Yapabiliriz?

İyileşmenin, ancak gerçek bir dönüşümle mümkün olabileceğini biliyoruz. Bugün ancak kapsamlı bir eksen değişimi ile aşılabilecek bu krizin en belirleyici etkileri; iklim değişikliğindeki yıkıcı etkilerde ve tüm bilimsel verilerde çarpıcı bir biçimde gözler önüne seriliyor. İşte tam da bu nedenle çağımızın içinde bulunduğu ekolojik kriz; sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel boyutlarıyla bütüncül bir biçimde ele alınmalı.


Gündelik hayatımızı doğrudan etkileyen bu krizi aşmak ve iklim değişikliğine birlikte çözüm üretmek günümüzün en ciddi toplumsal taleplerinden biri. Öyle ki, bu talep, birçok genci harekete geçirmiş durumda. Greta Thunberg’i ve onun yaptığı konuşmaları birçoğumuz biliyoruz. İsveçli bir aktivist olan Thunberg, henüz 19 yaşında. O, başlattığı eylemlerle birçok gencin iklim hareketine katılmasına ilham oldu. Dünyadaki iklim krizine olan duyarsızlığı protesto etmek için başlattığı eylemlerle milyonlarca kişinin harekete geçmesini sağladı. Kısa bir süre içinde tüm dünyada milyonlarca öğrencinin iklim krizine karşı olan duyarsızlığı protesto etmek için okul grevine katılmasına öncülük etti. İklim İçin Okul Grevleri, Gelecek İçin Okul Grevleri ve Gelecek İçin Cuma hareketlerini başlatan Thunberg her açıklamasında zamanımızın kalmadığını vurguladı. Peki, biz ne yaptık? İhtiyacımız olmayan hangi ürünü almaktan vazgeçtik? Hangi tüketimimizi bu bakış açısıyla yeniden değerlendirdik ve kendimizde bir kısıtlamaya gittik?

Unutmayalım: Gelecek, Bugün! 

Bugün birçok basılı ve dijital yayının, özel şirketlerin, bağımsız binlerce kurumun ve sivil toplum kuruluşlarının yapmaya çalıştığı şey; küresel iklim krizi hakkında kamuoyunun farkındalığını artırmak. Dünyada kamuoyunun belirleyici olması, günümüzün en büyük umut verici gelişmelerinden biri. Biliyoruz ki yeterli sayıda insan farkındalık geliştirirse bu konuda siyasal adımlar atılması hız kazanacaktır. Unutmayalım ki gelecek, bugün! Bugün bu konudaki farkındalığımızı geliştirmemiz ve kamuoyu yaratmamız gerekiyor. Çünkü bu tüketimlerimizi kontrol etmek ve kamuoyu oluşturmaktan başka bir çözüm yolumuz ne yazık ki görünmüyor. İnsan kaynaklı bir kriz olan bu küresel kriz, ancak bu şekilde alt edilebilir.

Yaşam Alanlarımızda Dünyayı Nasıl Koruruz?

Şirketimizde Neler Yapabiliriz?

Küresel krizle ilgili hala yapabileceğimiz bazı şeyler var. Peki, beyaz yakalı bir çalışansak ofisimizde neler yapabiliriz?


1) Öğle yemeğimizi geri dönüştürülebilir ya da yeniden kullanılabilir kaplarda yemeyi deneyelim.
2) İş yerimize bisikletle ya da yürüyerek gidelim.
3) Kış ve yaz aylarındaki ısınma ve serinleme ihtiyacımız için doğal gaz ya da klima kullanmaktansa sıkı giyinmeyi veya pencereleri açarak serinlemeyi deneyelim.
4) Molalarımızda bize ve çevremize ilham verecek video veya filmler izleyelim.
5) Bireysel olarak ve ekibimizle karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik projeler üretelim ve yeni fikirler geliştirelim.

Haydi, bugün hep birlikte ekolojik krizin olumsuz etkilerini tersine çevirmek için bir adım atalım.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin X Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir