Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Toplu Konutlarda Hayat

Apartman ve Sitelerde Risk Değerlendirmesi Yasası Yürürlükte

Apartman ve Sitelerde Risk Değerlendirmesi Yasası Yürürlükte

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın hazırladığı "Apartmanlarda Risk Değerlendirmesi Rehberi" ile işyerleri ve apartmanlarda muhtemel kazaların önlenmesini amaçlayan yasa yürürlükte. Apartman ve site yaşamının hızla değişmesi ve gelişmesine paralel olarak modern sitelerin yapılması ile birlikte daha fazla aktivitenin site kapsamına dahil edilmesi artık profesyonel bir yönetim yaklaşımını zorunlu kılıyor. Site müdürü, muhasebeci, spor hocası, güvenlik görevlisi, kat görevlisi, temizlik görevlisi ve benzeri personel gereksinimi artmasıyla konforlu, güvenli ve komple bir yaşam isteği, bazı yükümlülükleri de beraberinde getiriyor.


Yılbaşında yürürlüğe giren yasa ile bina, apartman, site ve iş yerlerine "risk değerlendirmesi" mecburiyeti getirildi. Düzenlemeye göre, apartman yöneticisi, kapıcı ve konut sakinlerinden oluşan bir ekip, kontrol listesi oluşturacak. Belirli aralıklarla güncellenecek olan listede asansör güvenliğinden elektrikle ilgili kaçak ve benzeri durumlara, kazan dairesinden otoparka ve iç ve dış zemin etütlerine kadar birçok madde yer alıyor. Apartman yönetmeliğine göre kat sahipleri bir işveren gibi düşünen yasada, her işverenin yaptığı gibi çalışanın ve çalışma ortamının güvenliğini sağlamak da kat maliklerine düşüyor. Her apartmanda veya sitede bir iş yeri hekimi ve güvenlik uzmanı bulundurma zorunluluğu 30.06.2014 tarihinden sonra başlayacak. Bu tarihe kadar kat maliklerinin risk değerlendirmesi yapmaları yeterli olacak.


Apartman/bina/sitelerde 20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 29/12/2012 tarihli ve 28512 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği uyarınca risk değerlendirmesinin gerçekleştirilmesi sürecinde yol göstermek amacıyla hazırlanan kontrol listesine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. 


Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir