Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Apsiyon Yeşil

Yemeğimizi Neden Yanımızda Taşımalıyız?

Yemeğimizi Neden Yanımızda Taşımalıyız?

Apsiyon Yeşil’in bu yazısında yemeğimizi neden yanımızda taşımamız gerektiğini anlatmaya çalışacağız. Alışkanlıklarımız, günlük tüketimlerimizle doğrudan ilgili. Yaşam tarzımız doğaya bıraktığımız atıkları artırabileceği gibi azaltabilir de. Bu alışkanlıklardan belki en masum görüneni yemek yeme alışkanlığımız. Örneğin günlük işlerimiz için dışarı çıktığımızda ya da çalıştığımız iş yerinin öğle arasında yemek ihtiyacımızı sağlıklı, ekonomik ve minimum tüketimle doğaya saygılı şekilde gerçekleştirmemiz mümkün. Ofiste yemek yemek, yoğun çalışma saatleri ve zaman kısıtlamaları nedeniyle birçok kişi için zorlayıcı olabiliyor. İşte sağlıklı, ekonomik ve zaman tasarrufu sağlayan bu yöntemin faydalarına ve ofiste yemek yemenin avantajlarına birlikte bakalım. Sadece tek bir öğünde yemeğimizi yanımızda taşımamız ve tek kullanımlık ürünler yerine yeniden kullanılabilir materyaller tercih etmemiz birçok açıdan bize fayda sağlıyor.
Plastiksiz Bir Yaşam Tarzı Yolculuğu

Yemeğimizi Yanımızda Taşımamızın Faydaları

- Restoranlarda hazırlanan yiyeceklerin içeriği kontrol edemeyiz, evimizde hazırladığımız yemeklerin içeriğini ise biliriz. Bu yemekler bizim için daha sağlıklı ve besleyicidir. Yemeğimizi evde hazırlayarak, daha sağlıklı ve dengeli bir besleniriz. 
- Dışarıda yemek yemek, evde yemek hazırlamaktan çok daha pahalıdır. Yemeğimizi yanımızda taşıyarak, harcadığımız bütçeyi azaltabilir ve tasarruf edebiliriz.
- Restoranlarda yediğimiz yemekler; yemeğin hazırlanma süresi, yemeği yiyeceğimiz mekana olan yolculuğumuzu ve yemek yeme süremizi de hesaba katarsak epey bir zaman kaybına neden olacaktır. Bu nedenle yemeğimizi yanımızda taşıyarak, hazırlık ve yolculuk süresini azaltabilir ve daha fazla zaman kazanabiliriz. Ofiste yemek yediğimizde de dışarıda yediğimiz yemeğe kıyasla zaman tasarrufu sağlamış oluruz. Restoranda sıra beklemek, yemek seçmek ve yemeği beklemek için zaman kaybı yaşamayız.
- Ofiste yemek yemek, dışarıda yemek yemekten çok daha konforlu olabilir. Yemeğimizi masamızda yiyebilir ve bir yandan çalışmaya devam edebiliriz.
- Ofiste yemek yememiz aynı zamanda mesai arkadaşlarımızda sosyalleşmemiz için bir fırsat yaratabilir. Aynı masada yiyeceğimiz yemeklerimizle takım ruhunu artırabilir ve iş arkadaşlarımızla daha iyi ilişkiler kurabiliriz.
- Restoranlarda yediğimiz yemekler tek kullanımlık plastiklerin ve ambalaj atıklarının artmasına neden olabilir. Yemeğimizi yanımızda taşıyarak, çevre dostu bir davranış sergilemiş oluruz.
- Evimizde hazırladığımız yemekleri özellikle sağlık durumumuza, kişisel tercihlerimize veya damak tadımıza göre özelleştirebiliriz.

Gıda İsrafı Nedir?

Bu yazımızda, günlük rutinimize yemeğimizi yanımızda taşımayı eklediğimizde ne gibi faydalar sağlayabileceğimizi anlattık. Elbette bunun faydaları çok, fakat atlamamız gereken bir nokta var. O da yemeğimizi yaparken dikkat etmemiz gereken hijyen kuralları. Yemek yapmaya başlamadan önce yapmamız gereken ilk şey ellerimizi güzelce yıkamak olmalı. Taze ve sağlıklı malzemeler kullandığımızdan emin olmamız da önemli. Hazırladığımız yemeklerin saklama koşullarına ve kullanım ömürlerine de dikkat etmeyi unutmayalım. Tüm bunlara dikkat edersek sağlıklı, ekonomik, güvenli şekilde beslenmiş ve atık tüketimlerimizi azaltmış oluruz.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir