Apsiyon Blog / Duyuru

Sitenizin Ev Güvenlik Sistemleri Nasıl İşliyor?

Sitenizin Ev Güvenlik Sistemleri Nasıl İşliyor?

Güvenlik sistemleri, önem sırasında başta gelen uygulamalar arasında. Bugün, siteler için gelişmiş teknolojilerin kullanıldığı birçok güvenlik sistemi mevcut.

Sitelerde, giriş kapısından itibaren birçok güvenlik uygulaması kullanılıyor. Kameralar, alarm sistemleri, güvenlik görevlileri ile sitenin tüm açık ve kapalı alanlarının korunması sağlanıyor. Ana kapılarda giriş çıkışların denetlenebilmesi için kartlı geçiş sistemi ile takip yapılırken kameralar sayesinde de giriş çıkışların gözlenmesi sağlanıyor. Aynı zamanda site içerisinde tüm restoran kafe, açık – kapalı spor salonları, havuzlar, oyun alanları güvenlik sistemleri ile donatılıyor. Bunların dışında her ev için özel olarak ev güvenlik sistemleri kuruluyor.

Ev güvenlik sistemleri ile kat maliklerinin bina boşlukları, apartman girişleri kamera ile izleniyor. Bu sayede giriş çıkışlar, güvenlik için gözetim altında oluyor. Daire kapısı önüne kurulan güvenlik kamera sisteminde normalin dışında, fazla hareketlilik ve ısı algılaması ile sistem devreye giriyor. Tehlikeli durum fark edildiğinde sistem, yüksek sesli bir alarm çalıyor ve aynı zamanda kayıtlı telefon numaralarına bildirimde bulunuyor.

Evlere kurulan güvenlik sistemlerinde, kameralar yerine alarm sistemleri de olabiliyor. Alarm sistemi ile evinizden çıkmadan önce kendi dairenizde bulunan alarm kutusuna şifrenizi giriyorsunuz ve evden çıkıyorsunuz. Böylece eve ilk giren kişinin, alarmın çalmasını önlemek için girer girmez şifre girişi yapması gerekiyor. Şifre girilmediğinde ya da hatalı girildiğinde alarm sistemi devreye giriyor ve sitenin güvenlik birimiyle birlikte polisle de irtibata geçilmesini sağlanıyor.

Gelişen teknolojiyle birlikte alarm sistemleri, kablosuz olarak da kullanılabiliyor. Kablosuz alarm sistemleri ile kablo kirliliğinden kurtulabilirsiniz. Ancak kablolu sistemler, kablosuz sistemlere göre daha sağlıklı çalışmasının yanında, daha düşük maliyetler ile kurulabilmesi açısından avantaj taşıyor. Zaman içerisinde yaşadığınız alanlarda güvenlik sistemleri ile ilgili açığın bulunduğunu ya da güvenlik önlemlerinin yetersiz kaldığını düşünüyorsanız kat malikleriyle toplantı düzenleyerek güvenlik sistemlerinin gözden geçirilmesini sağlayabilirsiniz. Gerekli görüldüğü takdirde yeni bir sistemin kurulması için işlemlere başlayabilirsiniz.

Sitenizin güvenlik işlemlerinin kolayca sürdürülebilmesi için Apsiyon etkin güvenlik hizmeti sunuyor. Güvenlik kameralarınızı tanımlayarak istediğiniz her yerde İnternet üzerinden sitenizi izleyebilmenizi sağlıyor. Sitenizi, kartlı giriş – çıkış sistemleri ile kontrol ediyor. Otoparkınızda, sizi tanıyan OGS sistemi ile giriş-çıkış takiplerini yapıyor. Böylece araç ve ziyaretçi hareketleri kayıt altına alınarak herhangi bir sorun görüldüğünde ilgili kişileri haberdar etmenizi kolaylaştırıyor.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir