Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Toplu Konutlarda Hayat

Sanal Müzeler ve Online Hizmet Veren Sitelerle Oturduğunuz Yerden Seyahat Edin

Sanal Müzeler ve Online Hizmet Veren Sitelerle Oturduğunuz Yerden Seyahat Edin

Koronavirüs salgını sebebiyle sadece iş ve eğitim hayatı değil, kapalı ve açık alanlardaki organizasyonlar, eğlence mekanları ve seyahatler de kısıtlandı. Toplu olarak gerçekleştirilen tüm etkinlik ve organizasyonlar belirsiz bir süre ile askıya alınırken seyahatlere de ara verildi. Baharın gelişiyle havaların güzel olması her ne kadar gezmek için davetkar olsa da dışarıda gezme ve yaz tatili seyahatleri şimdilik başka bahara erteleniyor. Bu ortamda teknoloji ve girişimler sayesinde evden seyahat fikirleri ortaya çıkıyor ve uygulanıyor. Online gezi anlayışı karantina günlerinde insanlara alternatif kültürel etkinlikler sağlıyor. Kültürel ve sosyal etkinlikler de başlıca ihtiyaçlar arasında. Bu dönemde ev dışında yapılabilecek birçok şey eve taşınıyor. Bu bağlamda online olarak evden seyahat halinde olmanız da mümkün.

Online Hizmetleri Keşfedin 

Karantinada yapılacaklar listesine, internet sayesinde online gezi ve aktiviteler de ekleniyor. İnternet insanlara çok geniş bir dünya ve imkanlar yaratıyor. Aynı zamanda dışarı çıkmadan temel gıdadan, özel ihtiyaçlara kadar birçok ürün ve hizmetten yararlanmanıza olanak tanıyor. Karantina kurallarından dolayı neredeyse tüm ihtiyaçları ve hizmetleri eve sipariş etmek gerekiyor. Apsiyon, bu ihtiyaçları da üyelerine özel indirimlerle sunuyor. Apsiyon yönetim programı ile bebek kameralarından, fiber internet paketlerine kadar birçok hizmetten indirimli faydalanabilirsiniz. Apsiyon Mobil, sadece temel ihtiyaçlar değil, bazı özel hizmetleri de kullanıcılarına sunuyor. Ev konforunda İngilizce eğitim setlerini, indirim avantajlarıyla ulaşılabilir kılıyor. Apsiyon ile daha birçok ayrıcalıklara kolay ve hızlı ulaşabilir, ihtiyaçlarınızı evinizden karşılayabilirsiniz. 

 

Dünya’yı Evinize Taşıyın

Dünya’nın çevrimiçi hizmetlere yöneldiği karantina döneminde kültür gezileri, sanat ve müzikten uzak kalmamak gerekiyor. Zor olan bu süreci verimli ve faydalı geçirmek, süreci daha rahat atlatmaya yardımcı olur. Online hizmet veren siteleri keşfederek ve vaktinizi değerlendirerek çevrimiçi seyahat edebilir, sanal müzeleri gezebilirsiniz. Fiziksel olarak kısıtlanan Dünyayı evinize taşıyabilirsiniz. Sanal olarak gezebileceğiniz müzeleri derlediğimiz listeye göz atabilir, şu an yapamadığınız gezileri evinizden yapabilirsiniz.

 

Online Gezilebilecek En Popüler 10 Müze

Günümüzde teknoloji, ileri düzey görsel seçeneklerinin, sanal gerçeklik ve üç boyutlu görüntü olanaklarının profesyonel olarak bir araya getirilmesiyle, interaktif gezi olanağı sunuyor. İçinden geçtiğimiz karantina döneminde, sanal turlarla bu gezilerden yararlanarak, daha önce gezme fırsatı bulamadığınız müzeleri sanal olarak gezme şansı yakalayabilirsiniz. Bulunduğunuz şehre göre gezebileceğiniz müzeleri keşfedebilirsiniz. En popüler olan müzelerle derlediğimiz listeyi inceleyerek seyahate başlayabilirsiniz.

 

 

Türkiye’nin en önemli müzelerinden biri olan Efes müzesi, mitolojik tanrı heykelleri ve Sokrates başı ile dikkat çekiyor. Antik Çağ’dan Osmanlı dönemine kadar birçok eser bulunuyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinden sanal müze olarak Efes’i seçebilir, her bir ayrıntısını detaylı şekilde görüntüleyebilirsiniz.

  

 

1985 yılında doğal ve kültürel varlık olarak Dünya Mirası Listesine alınan Göreme Açık Hava Müzesi, aslında M.Ö. 6.yüzyıldan 13.yüzyıla kadar manastır ve ev olarak kullanılan kaya yerleşim yerleridir. Çok geniş bir tarihe ev sahipliği yapan alandaki tarihi eserleri, kilise ve manastırları ev konforunda ailece gezebilirsiniz.

  

 

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Mevlana Celaleddin Rumi’nin Dergahı, Türk ve İslam kültüründeki yeri ve değeri nedeniyle müze haline getirilerek korunuyor. Müzede değerli eşyalar, el yazmaları ve daha birçok eser bulunuyor. Sanal müzeler arasında görüntüleyebileceğiniz Konya Mevlana Müzesini dilediğiniz an ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Karadağ yamacındaki sarp kayalarda bulunan Sümela Manastırı, nefes kesen bir doğal güzelliğin parçası haline gelmiştir. Zamanında keşiş yetiştirilen bir okul olan bu manastırın detaylarını ve dönemin eserlerini online olarak keşfedebilirsiniz.

  

 

1998’de Dünya Kültür Mirası Listesine alınan Troya Müzesi’nde; heykeller, lahitler, metal kaplar, silahlar, kemik objeler gibi daha birçok eser sergileniyor. Tarihe tanıklık eden tüm bu eserleri de dilediğiniz an ev konforunda inceleyebilirsiniz.

 

 

2018’de UNESCO Dünya Mirası Listesine giren ve tarihin sıfır noktası olarak nitelendirilen; 12 bin yıllık geçmişe sahip Göbeklitepe’yi sanal gerçeklik teknolojisi ile online gezebilirsiniz.


 

6.yüzyıla ait orijinal mozaikleri ve geometrik tasarımı ile Ayasofya Müzesi, bir mimarlık başyapıtı olarak nitelendiriliyor. Osmanlı Döneminde eklenen motifleri ile zenginleşen yapı görülmeye değer.

  

 

Cumhuriyet Dönemi’nde Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi binası olarak kullanılan Kurtuluş Savaşı Müzesi, dönemin yaşamını gösteren en önemli müzelerden biridir. Sanal müze olarak dilediğiniz an ziyaret ederek tarihe tanıklık edebilirsiniz. 

 

 

Perge Antik Kentinden çıkarılan eserlerle dolu Antalya Müzesi, Paleolitik Çağ’dan Roma dönemine uzanan bir tarihi taşıyor. Siz de bu tarihi online olarak keşfedebilirsiniz.

 

 

Anadolu topraklarının eserlerine ev sahipliği yapan Anadolu Medeniyetler Müzesi, Osmanlı Dönemi yapılarını içerir. 1997’de “Avrupa’da Yılın Müzesi” seçilen Anadolu Medeniyetler Müzesi, dünyanın sayılı müzeleri arasındadır. Bu eşsiz ve nadide müzeyi ise dilerseniz evde kaldığınız süre boyunca online olarak gezebilirsiniz.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir