Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Toplu Konutlarda Hayat

Profesyonel Site Yöneticilerine İhtiyaç Hızla Artıyor!

Profesyonel Site Yöneticilerine İhtiyaç Hızla Artıyor!

Bilindiği üzere bina inşasının gerçekleştirilmesi için yapı ruhsatı alınması zorunludur. Yapı ruhsatı bir inşaata başlanırken İmar Kanunu uyarınca alınması zorunlu bir belgedir. Belediyeden alınan bu belge sayesinde inşaat izni alınmış olunur. Yapı ruhsatı almayan yapılar kaçak sayılır. Bulunduğu bölge belediyesi tarafından yıktırılabilir.


İnşaat Sektörü Hız Kesmiyor!

TÜİK verileri uyarınca son dönemde verilen yapı ruhsatı sayısında hızlı bir artış gerçekleşti. Son yayınlanan bültene göre belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatları; 2017 yılının ilk dokuz ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı %32, yüzölçümü %52,2, değeri %82,6, daire sayısı %57 oranında artmıştır. Bu rakamlar inşaat sektörünün hız kesmeden faaliyetlerine devam ettiğinin bir göstergesidir.

Yapı sahipliğine göre, özel sektör 189,6 milyon m2 ile en büyük paya sahiptir. Bunu 28,6 milyon m2 ile devlet sektörü ve 4,2 milyon m2 ile yapı kooperatifleri izlemektedir. Daire sayısına göre ise, toplam 1 milyon 106 bin 389 dairenin 1 milyon 31 bin 681'i özel sektör, 61 bin 734’ü devlet sektörü ve 12 bin 974’ü yapı kooperatifleri tarafından alınmıştır.

2017 yılı Ocak-Eylül ayları toplamında yapıların toplam yüzölçümü 112,5 milyon m2 iken; bunun 65,1 milyon m2’si konut, 25,4 milyon m2’si konut dışı ve 22 milyon m2’si ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşmiştir.


Bu ve buna benzer göstergeler gelecekte konut sayısının hızla artacağına ve doğal olarak da toplu yapılar başta olmak üzere yapılan yapıların yönetim ihtiyacının da olacağına işaret etmektedir.

Toplu yaşam alanlarının artması, gelişen kompleks yapılar, artan ihtiyaçlar ve beklentiler, profesyonel yönetimi olmayan yerlerde zaman ve emek kayıpları ve nakdi kayıplar yaratacaktır. Dolayısıyla, profesyonel site yöneticilerine olan ihtiyacın artacağı çok açıktır. Nitekim bunun öngörüsünü yapabilen kişiler çoktan bu alandaki eksikliklerini üniversiteler ya da özel eğitim kurumlarının verdikleri sertifika programları ile gidermeye çalışmaktadırlar.


Geleceğin Mesleğine Apsiyon Akademi ile Hazırlanın: Profesyonel Site Yöneticiliği

Site yöneticisinin dijital asistanı Apsiyon; apartman, site, rezidans, AVM ve iş merkezi gibi ikamet ya da ticari amaçlı tesislerde bulunan kat malikerinin ve bu maliklerin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üreten yöneticilerin ve yönetim firmalarının; idari, mali, finansal ihtiyaçlarının giderilmesi aşamasında yaşanan sorunları fiilen ve yakinen gözlemleme şansını elde eden bir kurum olarak, sektörde “yetişmiş personel” ve “yönetici” eksikliğini farketmiştir. Bu eksikliği gidermek üzere profesyonellerden ve akademisyenlerden oluşan kadroyu bir araya getirerek, apartman ve site yöneticiliği konusunda teorik ve pratik programlardan oluşan dönemsel ve günlük eğitimlerle birlikte kurumsal eğitimler vermek üzere APSİYON AKADEMİ’yi kurmuştur.


Apsiyon Akademi ile Site Yöneticiliği Eğitimi

Dönemsel eğitimlerle 4-6 günlük programlar çerçevesinde “Site Yöneticiliği” kursunun yanında, günlük çalışma grupları ve workshoplar düzenleyen Apsiyon Akademi, site yöneticiliği konusunda kendini geliştirmek, bu konuda faaliyet göstermek ve kurum içi personelini yetiştirmek isteyen herkese dönemsel, özel ve kurumsal eğitimlerle destek vermektedir.


Site yöneticileri, site yönetim kurulu üyeleri, kat malikleri, kendi işini kurarak profesyonel yöneticilik yapmak isteyenler, kendi projeleri için yetişmiş personele ihtiyaç duyan yapı ve inşaat şirketleri için doğru adres APSİYON AKADEMİ’dir!

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir