Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Hesap Planı Nedir?

Hesap Planı Nedir?

Muhasebe işlemlerinin kaydedilmesinde kullanılan, belirli bir sisteme göre hazırlanmış hesapların yer aldığı listeye Hesap Planı denir. Hesap planı üzerinde sınıf kodları ve bu sınıflara bağlı olan hesapların kodları değiştirilemez. Fakat site, apartman, iş merkezi, rezidans, plaza ya da işletmeler, istedikleri hesapları seçip muhasebe kayıtlarında kullanabilirler.


Hesap planındaki kodlar belli bir sisteme ve mantığa göre oluşturulmuştur. Apsiyon sizlere Hesap Planı sabitliğinden kurtararak mevcutta yer alan hesapların oluşumunu otomatik olarak yapmaktadır. Ayrıca, esnek hesap açılımı sayesinde istediğiniz kod dizilimini Apsiyon üzerinden oluşturabilirsiniz. Belirlenen gider ve gelirlerinizi tanımlamaları sırasında rahatlıkla ilgili koda atama yapmanızı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra mevcutta oluşturmuş olduğunuz bir Hesap Planı var ise, Muhasebe - Hesap Planı Menüsü üzerinden, "Dosyadan Aktar" butonunu kullanarak mevcuttaki hesap planınızı sisteme yükleyebilirsiniz.



Mevcutta oluşturmuş olduğunuz bir Hesap Planı var ise, Muhasebe - Hesap Planı Menüsü üzerinden "Dosyadan Aktar" butonunu kullanarak mevcuttaki hesap planınızı sisteme yükleyebilirsiniz. Muhasebe Hesap Planı belirlenen ana gruplar üzerinden oluşturulduğunda, tanımlamış olduğunuz kasa, malik, gider, gelir gibi hesaplarınız otomatik olarak hesap planınıza bağlanmış olacaktır. Apsiyon'da, otomatik oluşum uygulatılmış örnek bir hesap planı inceleyecek olursak, sadelik ve anlaşılırlık kolaylıkla fark edilecektir.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir