Apsiyon Blog / Duyuru

Apsiyon AR-GE Merkezi'nde Neler Var?

Apsiyon AR-GE Merkezi'nde Neler Var?

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2017 yılında Türkiye’nin 466. AR-GE Merkezi olarak kabul edilen Apsiyon, yaşam alanlarına en iyi çözümleri sunmak için teknoloji ve inovasyon yatırımları yapmaya devam ediyor. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın açıkladığı son verilere göre Kasım 2023 itibarıyla Türkiye’de faaliyette olan toplam 1.294 tane AR-GE Merkezi mevcut. Türkiye genelindeki AR-GE Merkezlerinin 116 tanesi yazılım alanında, bunların 91’i İstanbul’da faaliyet gösteriyor. Türkiye’nin milli yazılımı Apsiyon da İstanbul’da faaliyet gösteren AR-GE Merkezlerinden biri. 


2012 yılında bilişim sektöründe ERP ve internet uygulamaları konusunda tecrübeli 3 ortak Kudret TÜRK, Erkan DOĞAN ve Meriç AKDAMAR tarafından kurulan ve Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Apsiyon’un 2017 yılında açtıkları AR-GE Merkezi’nde neler yapılıyor? Bu merkezde hangi projeler üretiliyor, gelin detaylarına yakından bakalım. Apsiyon AR-GE Merkezi’nde TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’na projeler üretiliyor. Burada geliştirilen donanımlar ile ihtiyaçlara yönelik çözümler sunuluyor. Yazılım ve donanımda yenilikler yapılıyor. Bunların yanı sıra KOSGEB yurt içi ve yurt dışı projeleri geliştiriyor. Makedonya, Ukrayna, Özbekistan, Bulgaristan, Macaristan ve Azerbaycan global projelerin ve çalışmaların yürütüldüğü ülkelerden. Makine Öğrenmesi, Doğal Dil İşleme (NLP) ve Duyusal Analiz, Görüntü İşleme, Yapay Zekâ (AI) ve Nesnelerin İnterneti (loT) proje konularından bazıları. 

Neden Apsiyon Kullanmalıyım? 

Daima En İyisi İçin Çalışıyor 

Apsiyon AR-GE Merkezi’nde geliştirilen projelerin niteliği için büyük bir özen gösteriliyor. Çalışmaları daha iyi bir seviyeye taşımak için üniversitelerle iş birliği yapılıyor. Alanında uzman akademisyenlerle sektöre alanında yeterli bilgiye sahip, donanımlı çalışanlar kazandırıyor. Kat Mülkiyeti Kanunu, komşuluk hukuku ve arabuluculuk, deprem riskli yapı ve kentsel dönüşüm, iş güvenliği gibi konularda kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde çözümler sunuluyor. 2016 yılından bu yana Apsiyon Akademi, sivil toplum kuruluşu yaklaşımıyla sektöre değer katıyor. Ulusal ve uluslararası iş birlikleri yürütüyor. Yayınlarıyla, sektöre doğru ve faydalı içeriklerin olduğu kaynaklar sağlıyor. 

Yayınlar 

Apartman ve Site Yönetimi Hukuki ve Mali Rehberi 
A'dan Z'ye Kat Mülkiyeti Hukuku ve Site Yönetimi El Kitabı 
Dijital Dönüşüm Araçlarından Web Tabanlı Yazılımların Tesis Yöneticilerinin Performanslarına Etkisi: Apsiyon Yazılımı Örneği 

Apsiyon AR-GE Merkezi, Çalışanlarını Destekliyor 

Apsiyon AR-GE Merkezi, çalışanlarının katılım sağladığı bilimsel etkinliklerin artırılmasını hedefliyor. Bu motivasyon ile insan kaynağını ve çalışanlarının yetkinliğini artırmak adına çalışanlarının mesleki eğitimlerine destekte bulunuyor. Apsiyon Ekibi’nden gelen proje fikirlerini değerlendirerek hayata geçiriyor. Böylelikle güncel teknolojileri yaşama adapte ederken farklı sektörlerde de hayata geçen geliştirmeler yapıyor. Aynı zamanda çalışanlarının yüksek lisans programlarına mali katkı ve bakanlığın izin verdiği düzeyde zaman katkısı sağlıyor. Lisans ve lisans üstü katkılar neticesinde Apsiyon AR-GE Merkezi bünyesinde hazırlanan tez, akademik makale, bildiri vb. katkılar için de maddi teşvik veriyor. 2017 yılında kurulmasından bugüne; AR-GE Merkezi alanını %80 genişleten, personel sayısını ise %50 artıran Apsiyon AR-GE Merkezi’nde, bugün tesis yönetimi sektörünün geleceğini şekillendirmeye devam edecek yeni projelerin çalışmaları yürütülüyor. 

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir