Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Toplu Konutlarda Hayat

Apartmanda Bakımı En Kolay Bitkiler

Apartmanda Bakımı En Kolay Bitkiler

Apartmanda bitki bakımı özellikle de çiçek bakımı birçok insanın başlıca hobileri arasında geliyor. Bitkiler güzel görüntüleri, hoş kokuları, verdikleri güzel enerji ve oksijen ile birçok insan tarafından bulundukları ortamda olması istenen canlılardır. Ancak bugünkü şartlarda apartman yaşamı yaygın hale geldiğinden dolayı bitki bakımı zor ve daha dikkatli yapılması gereken bir eylem. Hem toplu yaşanılan apartman ve sitenin kurallarına hem de evin ışık, sıcaklık gibi durumlarına uygun bitkiye bakmanız önemlidir. Apartman veya sitenizdeki bu bilgilere sahip olmanız için ise Apsiyon’u kullanabilirsiniz. Apsiyon yönetim sistemi sayesinde yönetilen yaşam alanlarında uygulama içi iletişim ve kural takibi ile bulunduğunuz binanın yönetmeliklerini kolayca görebilir, buna uygun olarak evde yetiştirilen bitkiler arasından dilediğiniz bitki türüne evinizde yer verebilirsiniz. 

“Sarmaşık” ile Hem Havayı Temizleyin Hem Evinize Sanat Katın

Sarmaşık bitkisi evde en kolay yetiştirilen bitkilerden biridir. Hızlı büyümesiyle de yoğun olarak tercih edilir. Farklı görüntülere ve şekillere sahip sarmaşık bitkilerini evinizin iç ve dış dekorasyonunda, duvarda, tavanda ve aklınıza gelen birçok alanda kullanabilirsiniz. 

Modern Bir Dekorasyon İçin “Kaktüs ve Sukulent”

Kaktüsler ve sukulentler, son zamanlarda ev dekorasyonlarında modern bir görünüm için sıklıkla tercih ediliyor. Az su gereksinimi, ortam şartlarından fazla etkilenmemeleri ve pek çok farklı çeşidi bulunan bu bitki türleri, ev içi çiçek bakımında tercih edilebilir. 

“Menekşe” ile Rengarenk Bir Ev

Menekşeler evde bakım için çok tercih edilen bitkilerin başında geliyor. Masmavi ve sapsarı renkli menekşeler geniş bir saksıda kolaylıkla yetiştirilebilir. Hem kolay yetiştirilebildikleri hem de güzel bir görüntü sundukları için menekşeleri salonlarınızın aydınlık bir köşesinde konumlandırabilirsiniz.

Zarif Bir Seçenek İçin “Orkide” 

İyi bir toprak karışımı ve aydınlık, serin bir ortam ile kendi orkidelerinizi yetiştirebilirsiniz. Orkideler özen isteyen bitkiler olsalar da sundukları etkileyici ve zarif görünüm bu çabanın boşa olmadığını gösterir. 

Mis Gibi Kokular İçin “Nergis ve Fulya” 

Bu iki bitki de kış çiçekleri sınıfındadır. Sıcaktan hoşlanmayan bu bitkiler için balkon gibi soğuk ortamlar daha uygundur. Şirin görüntülerinin yanı sıra bulundukları ortama verdikleri güzel koku bile bu bitkileri yetiştirmek istemenize yeter. 

Futuristik Bir Ev İçin “Hava Bitkileri”

Bir köke bağlı olmadan yetişen hava bitkileri, duvara ve tavana asılan veya masa üstünde duran saksılara konuldukları zaman havada uçan bitkiler gibi görünür. Daha marjinal bir bitki süslemesi için hava bitkileri en çok seveceğiniz tercih haline gelebilir.

Evinde Küçük Çaplı Bir Orman Oluşturmak İsteyenlerin Tercihi: “Deve Tabanı” 

Deve tabanı, egzotik görünümü ve ihtişamlı büyük yaprakları ile evinizin bir köşesini yeşil minik bir ormana dönüştürmek istediğinizde beklentilerinizi kolaylıkla karşılayabilir. Evlerde kolaylıkla yetiştirilebilen bu bitkiler, en çok salonlarda tercih ediliyor. Yine tercihe göre bulunduğunuz binanın kabul etmesine bağlı olarak balkonlarda da bitkinize bakabilirsiniz.

Balkonlarda Bitki Bakımı

Balkonlar bitki bakımı fiziki şartları gereği çok verimlidir. Balkonlarınız sayesinde evde; çiçek, sebze, hatta küçük meyve fidanı bile yetiştirebilirsiniz. Domates, salatalık, biber, nane, fesleğen, çilek, kavun, havuç gibi sebze meyveleri evlerinizde yetiştirerek bu meyvelerin en organik hallerini tüketebilirsiniz. Ayrıca nane ve fesleğen balkonunuza hoş bir koku da katar. Mandalina, portakal, limon, kiraz, armut gibi meyve ağaçlarının bodur hallerini de balkonlarınızda yetiştirerek meyvelerinizi kendi ağaçlarının dalından kopararak tüketebilirsiniz. Bodur ağaçlar aynı zamanda şık görünümleri ile de sıkça tercih edilmektedir. 

Evde Bitki Yetiştirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Evlerinizde bitki yetiştirmek istiyorsanız, yetiştirmek istediğiniz bitkiye evinizin ışık, sıcaklık gibi fiziki şartlarının uygun olmasının yanı sıra, bulunduğunuz sitenin veya apartmanın yönetiminin hangi bitkilerin balkonlarda ve evlerde yetiştirilmesine izin verdiği de önemlidir. Apsiyon yönetim sistemi, iletişim anlamında önemli bir hizmet sunarak hem yönetimin hem de apartman sakinlerinin işlerini kolaylaştırıyor. Mesela, balkonda veya ortak alanda yetiştirmek istediğiniz bitkinin uygun olup olmadığını uygulama üzerinden yönetime danışabilir, buna göre bitki tercihinizi yapabilirsiniz.Toplu duyuru ve kural bildirimi de yapan sistem sayesinde daha önce girilmiş verilerden yararlanarak da bitki tercihinde bulunabilirsiniz. Birçok alanda apartman ve site içinde yaşamı kolaylaştıran Apsiyon apartman yönetimi, yöneticiler ve konut sakinleri arasında köprü vazifesi görerek iletişim anlamında da önemli bir hizmet sunuyor.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin X Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir