Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Yöneticinin El Kitabı

Site Yönetim Toplantısının Gerçekleşebilmesi İçin Yeterli Sayı Kaçtır? 60 Dairelik Bir Sitede En Az Kaç Kat Maliki Katılmalıdır?

Özgür Biyan cevaplıyor:


Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 30. maddesine göre kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından bir fazlasıyla toplanır ve oy çoğunluğuyla karar verir. Yeterli sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı en geç 15 gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur. Kat Mülkiyeti Kanunu’nda yeter sayısı için ayrıca konulmuş olan hükümler saklıdır. Bu anlamda, arsa payının ayrıca dikkate alınması şartıyla, 60 bağımsız bölümden oluşan bir sitede 31 kat malikinin toplantıda hazır bulunması gerekir. 16 kat malikinin onadığı kararlar geçerli hale gelir.


Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir