Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Duyuru

İmar Barışı Ortak Alanlar İçin Ne Getiriyor?

İmar Barışı Ortak Alanlar İçin Ne Getiriyor?

"İmar Barışı" Nedir?

31 Aralık 2017'ye kadar yapılan yapıları kapsayan İmar Barışı ile imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve bu yapılara yasallık kazandırılması hedefleniyor. Türkiye'deki 13 milyon yapıyı yakından etkileyen İmar Barışı uygulamasına şu ana kadar 4 milyondan fazla kişi yararlanmak için başvurdu. 


İmar Barışı Başvurularının Son Günü Ne Zaman?

İmar Barışı başvuruları 30 Haziran 2019 tarihinde sona erecek. Başvurular için apartman veya siteniz adına neler yapabileceğinizi uzmanların yorumlarıyla masaya yatırıyoruz. Kayıt bedellerinin hesabı, başvuru sırasında izlenecek yollar, e-devlet üzerinden yapılacaklar, abonelikler ile cezaların durumu, ruhsatsız yapılan inşaatlar ve değişiklikler gibi konuların cevapları 12 Ekim'de gerçekleştireceğimiz seminerimizde bulabileceklerinizden bazıları. Apartman ve site yöneticileri ile kat maliklerinin kaçırmaması gereken seminerimize bekliyoruz. 


İmar Barışı Semineri

Tarih: 12 Ekim 2018 Cuma

Seminerin Adı: Ortak Alanların İmar Barışı Karşısındaki Durumu

Toplam Ders Saati: 2,5 Saat (14.30 - 17.00)

Yer: Workinton Kozyatağı AND

Moderatör: Doç. Dr. Özgür BİYAN

Konuşmacılar: Av. Armağan DERGİN ve Ozan ÖZEN

Ücret: Eğitimimiz ücretlidir.

*Kontenjan sınırı vardır.

Seminerin İçeriği:

18 Mayıs 2018 Tarih, 30425 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7143 Sayılı Torba Yasa kapsamında 3194 Sayılı İmar Kanunu’na eklenen “Geçici 16. Madde” ile, imar mevzuatına aykırı ancak bazı kriterleri içeren yapıların mevcut hukuksuz durumlarını ortadan kaldırmak amacı ile kamuoyunda bilinen adı ile “İmar Barışı” nedir? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 06.06.2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar”ın detayları ışığında;

  • Apartman ve sitelerde (toplu yapı) ortak alanlar nerelerdir?

  • Ortak alanlarda İmar Mevzuatı’na aykırı durumlar olabilir mi?

  • Apartman ve site (toplu yapı) yönetimleri için İmar Barışı’nın getirdiği imkanlar var mıdır?

  • İmar Barışı’ndan yararlanmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?

  • İmar Barışı’ndan yararlanmak isteyenlerin izleyecekleri yol nedir?

  • Ortak alanlara yapılan müdahalelere ve el atmalara İmar Barışı kapsamında af mı getirilmiştir?

  • İmar Barışı için hangi durumlarda kim, nasıl başvurabilir?


Bu ve buna benzer konuların apartman ve site yönetimleri özelinde inceleneceği seminerimizde, İmar Barışı’nı masaya yatırıyoruz.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir