31 Aralık 2017'ye kadar yapılan yapıları kapsayan İmar Barışı ile imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve bu yapılara yasallık kazandırılması hedefleniyor. Türkiye'deki 13 milyon yapıyı yakından etkileyen İmar Barışı uygulamasına şu ana kadar 4 milyondan fazla kişi yararlanmak için başvurdu.
İmar Barışı başvuruları 30 Haziran 2019 tarihinde sona erecek. Başvurular için apartman veya siteniz adına neler yapabileceğinizi uzmanların yorumlarıyla masaya yatırıyoruz. Kayıt bedellerinin hesabı, başvuru sırasında izlenecek yollar, e-devlet üzerinden yapılacaklar, abonelikler ile cezaların durumu, ruhsatsız yapılan inşaatlar ve değişiklikler gibi konuların cevapları 12 Ekim'de gerçekleştireceğimiz seminerimizde bulabileceklerinizden bazıları. Apartman ve site yöneticileri ile kat maliklerinin kaçırmaması gereken seminerimize bekliyoruz.
Tarih: 12 Ekim 2018 Cuma
Seminerin Adı: Ortak Alanların İmar Barışı Karşısındaki Durumu
Toplam Ders Saati: 2,5 Saat (14.30 - 17.00)
Yer: Workinton Kozyatağı AND
Moderatör: Doç. Dr. Özgür BİYAN
Konuşmacılar: Av. Armağan DERGİN ve Ozan ÖZEN
Ücret: Eğitimimiz ücretlidir.
*Kontenjan sınırı vardır.
Seminerin İçeriği:
18 Mayıs 2018 Tarih, 30425 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 7143 Sayılı Torba Yasa kapsamında 3194 Sayılı İmar Kanunu’na eklenen “Geçici 16. Madde” ile, imar mevzuatına aykırı ancak bazı kriterleri içeren yapıların mevcut hukuksuz durumlarını ortadan kaldırmak amacı ile kamuoyunda bilinen adı ile “İmar Barışı” nedir? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 06.06.2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan “Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslar”ın detayları ışığında;
Bu ve buna benzer konuların apartman ve site yönetimleri özelinde inceleneceği seminerimizde, İmar Barışı’nı masaya yatırıyoruz.