Apartman veya siteniz için yönetim firması mı arıyorsunuz? ApsiyonBulur!
Apsiyon Blog / Duyuru

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile İlgili Erteleme Belli Oldu

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile İlgili Erteleme Belli Oldu

Değerli Apsiyon Kullanıcıları


Birkaç gün önce sizlere “İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” kapsamında 01.07.2016 tarihinde başlayan az tehlikeli kabul edilen işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırma yükümlülüğünün ertelenip ertelenmediğine dair bilgilendirme yapmıştık. Son düzenlemeler ve gelişmeler sonucunda söz konusu hususla ilgili erteleme olayı netleşmiş ve belirginleşmiştir.


Buna göre; “Türkiye Varlık Fonu Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” kapsamında 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda değişiklik yapılacağı kesinleşmiştir. Kısa zamanda Resmi Gazete’de yayınlanması ve yürürlüğe girmesi beklenen ilgili tasarının 63. maddesi ile İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 38. maddesinde değişiklik öngörülmektedir.


Yapılan değişiklik uyarınca kamu kurumları ile elliden az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için iş sağlığı ve güvenliği uzmanı çalıştırma yükümlülüğü 01.07.2017 tarihine kadar ertelenecektir. Dolayısıyla elliden az çalışanı olan site yönetimlerinin de yükümlülükleri ertelenmiş olacaktır.

Uyarı: Bu yazı, Apsiyon Blog için hazırlanmıştır. İlgili yazının izinsiz kullanılması, aleni ortamlara asılması, sosyal medya ya da çevrim içi web tabanlı iletişim araçları ve diğer sözlü yazılı yayınlarla kullanılması, izinsiz her türlü formata çoğaltılması hukuka aykırıdır. İzinsiz kullanım halinde her türlü hukuki ve cezai yola başvurulur. Hukuki bilgilendirme kapsamında verilen bilgiler ilgili mevzuat çerçevesinde belirtilmiş olup, okuyucuya herhangi bir sonuç vaat etmez. 
Apsiyon
Apsiyon
Sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip etmeyi unutmayın!
Facebook Linkedin Twitter Youtube Instagram

Yorumlar

İlginizi Çekebilir